Инфо

12. септембар 2019.12. сеп 2019.
Музика брише границе
Шабац део "Дана Српске у Србији"

Музика брише границе

У циљу промоције Републике Српске од 2013. године организује се вишедневна манифестација која кроз различите програмске активности подстиче размену културних остварења и баштине, како би ојачала веза између српског народа са обе стране Дрине. Жеља организатора је да укажу на јединство језика и писма, путем разних садржаја у више од 20 градова у Србији.
-Дани Српске су озбиљна манифестација која има вишеструки значај, јер повезује исти народ који живи на различитим обалама реке Дрине. Посебно је задовољство што смо имали прилику да будемо део манифестације и домаћини гошћама из Бања Луке – истакла је директорка Културног Центра Соња Петровић Јагић.
Концертом групе „Оне три“ у Културном центру, Шабац се по први пут прикључио манифестацији. Три пријатељице, уз музичку подршку пратећег бенда за Шапчане приредиле су концерт.
-Репертоар који изводимо је шаренолик. Заступљени су различити музички жанрови, али оно што желимо је да публику опустимо и "увучемо" у наш мали свет - рекла је Маја Татић, чланица групе "Оне три".

М. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa