Инфо

17. октобар 2019.17. окт 2019.
“Ковачи” изнад свих
У БОГАТИЋУ ЗАВРШЕНИ ПОЗОРИШНИ ДАНИ МИЛИВОЈЕ МАРТИНОВИЋ-МАРТИН

“Ковачи” изнад свих

У осам вечери (од трећег до десетог октобра у сали Културно-образовног центра у Богатићу) изведено исто толико позоришних представа Аматерских позоришта из разних крајева Србије, а специјални жири за најбољу прогласио представу “Ковачи” БАГ театра из Бољеваца
Још једна, петнаеста у низу манифестација Позоришни дани “Миливоје Мартиновић-Мартин”, завршена је прошлог четвртка у Богатићу, доделом награда и извођењем позоришне представе “Токсини” Народног позоришта Републике Српске Бања Лука, сцене “Мале ствари” Требиње у режији Ивана Томашевића.
Подсетимо својеврсна смотра аматерских позоришта из разних крајева Србије, која се одржава у Богатићу, сваке године, посвећена је једном од оснивача, прослављеном редитељу и глумацу Аматерског позоришта “Јанко Веселиновић” у овој варошици, Миливоју Мартиновићу али и свим другим, доајенима овог позоришта, који су допринели његовим бројним успесима. У периоду од трећег до десетог октобра ове године на сцени сале Културно-образовног центра у Богатићу бројна публика могла је да види различите, веома добро припремљене и изведене позоришне представе аматерских позоришта из Уба, Јагодине, Лознице, Крушћића, Костолца, Бољевца, Петровца на Млави и Бања Луке(ревијални део).
Специјални, трочлани жири за најбољу је прогласио представу “Ковачи”у режији Боре Ненића, БАГ театра из Бољеваца. У истој конкуренцији само одлуком публике најбоља је била представа “Пиџама за шесторо” у режији Велимира Митровића Градског позоришта из Јагодине.
Глумцу победничке представе, по оцени жирија Милану Милошевићу, припала је награда за главну мушку улогу, док је у женској конкуренцији победила Наташа Роквић у улози Каролине Нојбер у истоименој представи позоришта Castellum из Бољевца.
Прву награду за мушку епизодну улогу Фестивала понео је Зоран Грујић у улози Кума у представи “Звездана прашина” КУД Караџић из Лознице. Награду за најбољу женску епизодну улогу добила је Ана Павловић за улогу Лујзе у представи “Ковачи”.
Међу младим глумцима, награђена је Нина Станковић из Костолца.
Прошле године уведена, награда која носи име дугогодишњег успешног редитеља и пријатеља домаћег позоришта “Јанко Веселиновић”, “Зоран Ђонлић”, додељена је позоришном редитељу Драгану Јаковљевићу, који је поред захвалности, евоцирао предивне успомене које га вежу за преминуле колеге Зорана Ђонлића и Миливоја Мартиновића.
Љ.Ђ.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa