Инфо

17. октобар 2019.17. окт 2019.
Потврда традиције коњарства у Мачви
ОДРЖАНА ПЕТА ФИЈАКЕРИЈАДА У ПРЊАВОРУ

Потврда традиције коњарства у Мачви

Прошле суботе у Прњавору је организована пета Фијакеријада. Уз параду запрега са коњима одржан је и сајам стоке и механизације, као и изложба кућних љубимаца.
Добри коњи одувек су се узгајали у Мачви, тако је и сам догађај био изузетно квалитетан. Биле су заступљене све расе коња, као и мешанци. Додељено је укупно око 180 признања за најбоље.
За најлепши фијакер проглашена је запрега из Сремске Митровице у власништву “Глас комерца” са посадом коју су чинили Ранко Поповић и Кристијан Страцевски.
Одржано је и такмичење коња под седлом, што није уобичајено за овакве манифестације. Победило је грло Клара, расе хетфлингер, власника Мирослава Поповића са Борисом Келеувом у седлу.
Фијакеријаду су организовали Покрет за Прњавор, Туристичка организација Шапца, Црквена општине Прњавор и Савет Месне заједнице Прњавор.
-Туристичка организација града Шапца препознала је потенцијал који носи организација једне овакве манифестације и узела активно учешће у њеној организацији. О исправности процене верујем најбоље говори чињеница да је за пет година израсла у озбиљну и препознатљиву манифестацију која поред изложбе и дефилеа фијакера, садржи и сајам стоке, пољопривреде, као и изложбу кућних љубимаца. Велика посета кроз бројне садржаје даје могућност да се представе туристички потенцијали Прњавора и скрене пажња на ово лепо место као дестинацију, каже директор ТОШ Срђан Митрашиновић.
Више од 150 коња у различитим категоријама тога дана је продефиловало Прњавором.
-Традиционална манифестација која окупља љубитеље животиња, пре свега заљубљенике у коње, показала је још једном да Мачва има векувну традицију узгоја лепих и брзих ових племенитих животиња. Занимљиво је да сваке године имамо све више деце излагача на нашем сајму, рекао је Ђорђе Живковић у име Покрета за Прњавор.
“Делта Ђенерали” обезбедила је вредне поклоне за победнике, док је “Томсин” био спонзор манифестације.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa