Инфо

17. октобар 2019.17. окт 2019.
Реконструкција мреже
ДИРЕКТОРКА ЈКП „ВОДОВОД ШАБАЦ“ ОБИШЛА РАДОВЕ У БЕНСКОЈ БАРИ

Реконструкција мреже

Директорка Јавно-комуналног предузећа „Водовод Шабац“ Даниела Ловрин Гавриловић обишла је радове на реконструкцији водоводне мреже у градском насељу Бенска бара.
Она је, тим поводом, рекла да је водоводна мрежа у овом насељу рађена 70-их година прошлог века и да до данас није реконструисана.
- Ови радови се обављају у склопу реконструкције читавог насеља тако да ће становници Бенске баре добити нови асфалт, нови коловоз, нове тротоаре, али такође и нове фасаде које ће бити изоловане. Бенаска бара ће после свих ових радова добити потпуно нов изглед - истакла је Ловрин Гавриловић.
Поред реконструкције водоводне мреже у овом насељу, ЈКП „Водовод Шабац“ завршава радове на изградњи бустер, односно, пумпне станице на Мишару.
- Ради се о изузетно значајном објекту за водоснабдевање који ће омогућити да становници овог дела града, Оридског басена, добију воду из градског водовода. То је инвестиција која се финансира средствима шабачког Водовода, а вредност радова је шест милиона динара - напоменула је директорка Водовода.
Она је подсетила да је Водовод сопственим средствима урадио 100 километара водоводне мреже и да сваке године издвоји 50 милиона динара за отплату ове инвестиције.
- Поред улагања у објекте водоснабдевања, Водовод константно улаже у ширење канализационе мреже. Тренутно изводимо радове у Поцерском Причиновићу, у питању је 1,5 километара канализационе мреже у улици Краља Петра Првог, чиме ће се омогућити да се око 200 домаћинства прикључи на канализациону мрежу - додала је Ловрин Гавриловић.
Према њеним речима, у току ове године биће урађена и канализација у улици Јурија Гагарина у насељу Касарске ливаде, Соколска улица у Мајуру, улица Јосифа Панчића у Поцерском Причиновићу, а до краја недеље расписаће и тендер за изградњу црпне станице у улици Табановачки пут у Мајуру, како би могли да наставе изградњу још 500 метара канализације у овој улици.
- До краја године реализоваћемо све наше планове које смо поставили почетком године и испоштовати договоре који смо имали са грађанима - закључила је директорка Водовода.

Н. К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa