Инфо

28. новембар 2019.28. нов 2019.
КРИВИНА У ОГЛЕДАЛУ

Ђиласе, што нам уништи Звезду?

Ако је неко крив за историјски дебакл Црвене Звезде на међународној сцени, то је свакако Драган Ђилас. Нема ко други, зар не?
Не само да је уништио Звезду, већ је и пре утакмице позвао Левандовског и замолио да у инат Прворођеном да три комада, и да му на тај начин уруши углед, како њему тако и наше нам Србије која срља у прогрес. Левандовски није заборавио како му је Ђилас омогућио да из из трећелигаша Знића крене у професионалну фудбалску каријеру, и обећао му четири, а не три гола. И тако је и било. За непуних 15 минута - четири комада. Е, Ђиласе, где ће ти душа, што нам уништи Звезду?
У овој нашој лепој и поносној Србији нема лоше ствари за коју није одговоран Драган Ђилас. Али, сада говоримо конкретно о фудбалу и о Црвеној Звезди. Он је омогућио Звездану Терзићу да побегне из земље, а тако и од судских и полицијских органа. За Терзићев тријумфални повратак у земљу је, такође крив. Вратио је, најпре Небојшу Човића у клуб, а онда тог истог Терзића поставио за председника ФК Црвена Звезда. Једино није довео тренера Владана Милојевића, јер се зна да све добре ствари у земљи су дело Прворођеног. Тај исти Ђилас је организовао навијаче на начин на који то нико није урадио пре њега. Дао им је послове, покрио у полицији нелегалне радње, омогућава им унос пиротехнике на стадион, пише пароле о Косову које су дужни да узвикују...
Он продаје и купује играче, узимајући при том масну провизију после које играчима остану мрвице. Терзићу наређује ко, где и како да игра, анализира звездине противнике, припрема тактику Преко свог дугодишњег компањона и саборца Славише Кокезе утиче и на састав репрезентације, јер на тај начин промовише своје играче које касније продаје. Пре утакмица Звезде и репрезентације укључује се путем спикерфона и издаје последња упутства за меч... Све то ради, јер мисли да је велики стручњак, а није.
И зашто је сада звао Левандовског, питање је од четири гола? Па, зато што хоће што пре да види леђа тренеру Милојевићу који више нема живаца да га слуша и извршава „бефеле“. И добро се трудио у последње време. Последња три меча, Црвена Звезда је постигла рекорд Лиге шампиона - примила је 15 голова, а да при том није постигла ни један. Ако додамо још три комада од тог истог Бајерна на старту овогодишње Лиге Шампиона, резултат је још убедљивији.
Шалу и Ђиласа на страну, нико никада није уништио Црвену Звезду брже, јаче и боље од несхваћеног и искомплексираног навијача са Севера - Прворођеног. Све чега се дохвати је уништио. То што се Звезда две године заредом пласирала у Лигу Шампиона јесте успех, али све остало је крах. У српском првенству не може да победи без помоћи судија и непостојећих пенала. Не памти се када је победила највећег ривала Партизана - поштено. Тај Прворођени се први хвали како је, ето он позвао Вукановића, јер је осетио да ће да да гол, а када нам решетају мрежу кука како је хронично болестан.
Навијаче са Севера, због којих и дан данас носи трауме, намирио је формирањем грађевинске фирме Ултра Коп која у договору са влашћу уводи струју свуда по Србији. Плаши се Прворођени те аждаје са Севера, и зато их је поткупио и то више него добро. Зато се са Севера не ори оно „Вучићу педеру“. Нико неће да викне, велике су паре у игри, али колико год да их држи под контролом, није ни свестан да ће онај последњи ударац у леђа да му задају баш ти исти навијачи. Увек тако буде.
Судије, због њега, морају да свирају пенал и када се прекршај деси метар и по испред шеснаестерца, не виде да је лопта прешла линију и враћена у игру, не дозвољавају да се деси ситуација да Давид победи Голијата. Звезда, једноставно мора да победи, да буде прва и да игра Лигу шампиона.
А, онда се деси Бајерн и Тотенхем. Од срца се надам да се неће десити и Олимпијакос кога смо једино победили у овосезонском такмичењу. Али, знате како, у Лиги шампиона не суде судије које се плаше Прворођеног, телефонски позиви не узбуђују ни носача воде и пешкира, само се велики и херојски српски народ плаши његовог гласа са друге стране жице.
Да се разумемо, није срамота изгубити од Бајерна, па чак ни са 6:0. Срамота је не борити се, не играти. За 90 минута два пута су стигли до гола Бајерна. Звездиним фудбалерима је свакако најтежа, али знате ли шта су урадили фудбалери минхенског гиганта после утакмице? Ишали су на помоћни терен и трчали. Е, у томе је разлика између нашег и њиховог фудбала и филозофије уопште.
И нека га, уништио је много тога, нека уништи и Звезду. Ионако би за све нас најбоље било да се спортски клубови приватизују. Зашто бисмо ми плаћали професионални спорт. Грађани Србије би својим новцем требало да плаћају скенере, магнетне резонанце, лечење деце, помагање наталитета, вантелесне оплодње, бесплатне књиге и рачунаре за школарце. Рачунари су нам потребнији од фудбалских стадиона, али како то да несхваћени и ископлексирани навијач са Севера укапира? Никако.
Н. К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa