Инфо

28. новембар 2019.28. нов 2019.
Скривени потенцијал села
Туристичка организација града Шапца

Скривени потенцијал села

Лепоту нашег краја не чини само очувана природа коју често због начина живота занемаримо, него и гостољубиви домаћини. Уз добру промоцију могуће је искористити све потенцијале. Приредба за најмлађе. Једнаки услови за децу на сесоком и градском подручју
-Желимо да представимо потенцијале наших поцерских и мачванских села. Лепоту нашег краја не чини само очувана природа коју често због начина живота занемаримо, него и гостољубиви домаћини. Намера нам је да покажемо како рурална места нису искључиво везана за пољопривреду, и да постоји могућнст развоја сеоског и манифестационог турзима. Уз добру промоцију можемо на прави начин да искористимо све потенцијале – истакао је директор Туристичке организације града Шапца Срђан Митрашиновић говорећи о благодетима нетакнуте природе и карактеристикама шабачког краја, кроз сусрете села.
Након Поцерског Причиновића и СуСела Туристичка организација града Шапца за најмлађе мештане пореског села Горња Румска организовала је дружење.
Млађи основци издвојеног одељења Основне школе "Доситеј Обрадовић" имали су прилику да буду део приредбе у њихову част. Циљ је приближити деци на сеоском подручју чари позоришта иако у свом месту немају театар надохват руке. Малишани су могли да уживају у магији представе, мађионичарских трикова и чаролије.
-Село мора да живи, а пре свега деца која морају имати услове као и она у граду. Због тога је покренута иницијатива о сусретима села и надам се да ћемо током наредне године посетити сва села и улити им нову наду – рекао је члан Градског већа Божидар Катић.
М. Ж.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa