Инфо

28. новембар 2019.28. нов 2019.
ЗВЕЗДА ФАВОРиТ, АЛИ...
ВАТЕРПОЛО: ОДБРАНА ПРВОГ ТРОФЕЈА

ЗВЕЗДА ФАВОРиТ, АЛИ...

Сви који су освајали Куп Србије биће ту. Сви најбољи играчи српског ватерпола биће ту. Узбуђење, не може да не буде ту. У Београду, предстојеће викенда, следи завршница Купа Србије за ватерполисте
Сваки од ривала види своју шансу да обезбеди „пресељај“ вредног знамења у своје просторије. Један нови, измењен ШАБАЦ у односу на претходни децембар, има задатак да то не дозволи. Оно што је исто као годину дана раније, на клупи је МИОДРАГ МИРОВИЋ, сидраш је ВЕЛКИЋ, шутерска снага лежи у: РЕПАНОВИЋУ, РОГАЧУ, ВУЧИНИЋУ, МАРКОВИЋУ, ЕРАКОВИЋУ, сећају се славља и Савковић, Вукадиновић, Васовић, Илић. Нови момци, жељни да осете контуре пехара на длановима су: РАДУЛОВИЋ, голман ФИЛИПОВИЋ, потом МАТКОВИЋ, ВАСИЋ, као и интернационалци РАМИРЕЗ и ГОМЕШ. Новајлије треба да замене: Пијетловића, Јанковића, Лукића, Тохоља, Боловића, Петровског. Није Шабац играо добро, али када је најважније, наговестио је раст форме. Победом над Звездом, све који су га већ отписали, натерао је да поново размисле о свему.
ПАРТИЗАН је честа тема медија већ неколико деценија. Највећи наш клуб и ову завршницу Купа очекује са несређеном ситуацијом, великим финансијским проблемима, како истичу и бројним мукама које радо наглашавају, али није то другачије од почетка сезоне у којој су, као изузетно млад тим, освојили бод, а заслужили три против моћне Звезде, победили Шабац, намучили Јадран. Највећа грешка је подценити тим у којем играју: РАДОЈЕВИЋ, РАДОЊИЋ, РАДУЛОВИЋ, РАДОВАНОВИЋ, центар ГБАДАМАСИ је неупоредиво бољи него претходне сезоне. Београђани имају одличне голмане, БУЛАЈИЋА и ВЛАХОВИЋА, преталентоване Смиљевића, Вићковића, Бараћа. Иако су се „оградили“ улогом аутсајдера, несумњиво долазе са жељом да се освете Шапцу за проплосезонске елиминације у Купу и Супер лиги, али и да освоје пехар. Освајао је Куп Партизан, освајао га је и садашњи тренер ЋИРИЋ.
РАДНИЧКИ нисмо гледали уживо, биће у Шапцу на пролеће, али прошлогодишњи финалиста, још јачи него 2018. долази са идејом да изнеади све. Све указује да ће у А1 лигу, најбољи су у А2, воде на табели, а не желе ни епизодну улогу на домаћој сцени. Од значајних имена напустио их је само Гусаров, а већ јаком колективу придружили су се НИКОЛА ЛУКИЋ, најбољи стрелац тима и четврти стрелац А2 лиге, баш придошлица из Шапца, ТОХОЉ, још један некадашњи ас шампиона Србије и водећи центар А2 „каравана“. Из године у годину ГИЈОМ, француски репрезентативац све је битнији, већ постоје понуде за иностраним ангажманом, континуитет напретка остварује и даље, а сада у игри има велику помоћ сјајног ЈАНКОВИЋА, искусног играча са интернационалним искуством. Млади СТАНОЈЕВИЋ је сазрео. ДОБОЖАНОВ је голман који се позиционирао као потенцијални репрезентативац. Све њих предводи тренер који је клуб водио до финала Лиге шампиона, био у најбољим и најтежим тренуцима ту УРОШ СТЕВАНОВИЋ. Сам је најавио да је циљ трофеј, не јак отпор, не финале, већ трофеј.
Ц. ЗВЕДА остављена је за крај, јер о њој може најмање да се говори. Они су клуб са највећим буџетом, без конкуренције у Србији. После много година клуб учесник је и домаћин турнира и све је у њихову корист, али уз то иде и терет апсолутног фаворита. За ту улогу разлог није само буџет и домаће пливалиште, већ тренер, МИЛАНОВИЋ, који је је освојио све и најбољи је ватерполиста свих времена, потом имена: ЈАНКОВИЋ (најбољи стрелац), РАЂЕН, такође освајач свега и на клупском и националном нивоу, АЏИЋ и КАСУМ, репрезентативци својих земаља, ТАНКОСИЋ, дуго већ са репрезентативном капицом на глави, Руси ИВАНОВ (голман) и ГУСАРОВ (врсни стрелац), ШУЛЦ, центар ВУКИЧЕВИЋ. Сви други, уколико не освоје трофеј, могу наћи оправдање, за Звезду га неће бити.
Турнир отварају ШАБАЦ и Партизан, а потом играју Звезда и Раднички. Обе утакмице су у суботу. Победници финале играју у недељу. Нека пресуди квалитет, срећа, нека пресуди базен!
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa