Инфо

Берза

  • aero 900 ⚫ 0,00%
  • dnos 3.000 ⚫ 0,00%
  • fito 2.550 ⚫ 0,00%
  • gfom 340 ▲ 9,68%
  • jesv 6.000 ▲ 3,45%
  • jmbn 5.105 ⚫ 0,00%
  • kmbn 2.548 ▲ 0,75%
  • niis 575 ▲ 1,59%
  • tgas 12.574 ▲ 6,56%
  • trbg 4.200 ▲ 0,26%
(31. децембар 2019.)
ИНТЕНЗИВНИ РАДОВИ

Уређење Бенске баре

Кроз овај пројекат ће бити реконструисано пет улица, уредићемо јавне просторе и паркове у овом делу. Поред улица Кнеза Лазара и Краља Петра првог радиће се улица др Андре Јовановића, Кнеза Милоша и Краља Драгутина
Уређење Бенске баре
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и Миле Филиповић из Јавног предузећа „Инфрастуктура“ обишли су протекле среде радове на реконструкцији насеља Бенска бара. Први део улице Кнеза Лазара је асфалтиран, а у другом делу у току су припремни радови. Кроз поменуту улицу ће проћи нова линија градског превоза, са поласцима на 20 минута, а ради се на изградњи новог тротоара. Радови на коловозу се изводе и у улици Краља Петра првог која поприма ново рухо. Ради се на изградњи бициклистичке стазе и тротоара, чиме ће бити омогућено више простора за паркирање. По завршетку она ће бити двосмерна те ће грађанима бити олакшана комуникација са градом.
Ови радови део су великог пројекта у оквиру ког ће бити потпуно реконструисано пет улица. Биће урађено дечје игралиште поред старе артершке чесме, а планирана је поставка нове.
- Ово је одговор на све коментаре да нема капиталних пројеката у нашем граду. Реконструкција улица у Бенској бари је једна од најважнијих активности у граду, говоримо о центру града, бољем саобраћају кавалитетнијем паркирању и општем путу ка квалитетнијем животу наших суграђана – рекао је градоначелник Зеленовић и додао:
Свака улица добиће додатно зелене површине и дрвеће.
Кроз овај пројекат ће бити реконструисано пет улица, уредићемо јавне просторе и паркове у овом делу. Поред улица Кнеза Лазара и Краља Петра првог радиће се улица др Андре Јовановића, Кнеза Милоша и Краља Драгутина. Све поменуто би требало да промени начин на који се одвија живот у овом делу града, да имамо више места за паркирање, бољи саобраћај, јавни превоз аутобуска стајалишта и више зеленила. Кроз овај пројекат успели смо да заменимо дотрајале водоводне цеви у насељима у којима је то било неопходно.
Драгица Филиповић становница насеља Бенска бара по мало је нестрпљива због избођења радова, каже да је овде долазило до загушења аутомобила у саобраћају. Задовољна је што ће убудуће улице бити пространије, а биће и више места за паркирање.
Укупна вредност инвестиције је 200 милиона динара, а финансира се из градског буџета. Завршетак радова је планиран за април.

Најновији број

2. април 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa