Инфо

16. јануар 2020.16. јан 2020.
Заједничка мисија
ТРАДИЦИОНАЛНИ НОВОГОДИШЊИ ПРИЈЕМ ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ

Заједничка мисија

У Градској кући организован је традиционални новогодишњи пријем за пољопривреднике из Шапца.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић пожелео је пољопривредницима срећну Нову годину и успешну производну сезону.

- Ово је прилика да у непосредном разговору разменимо мишљења али и да чујемо шта је то што можемо да урадимо да би пољопривредници више произвели и боље живели - рекао је Зеленовић.
Он је истакао да је за пољопривреду у овој години предвиђено 60 милиона динара и да је пред њима велики пројекат - наводњавање у Мачви.

- Наша је идеја да помогнемо људима који производе кукуруз и соју, како би удвостручили принос. Знамо како да од шест до осам тона по хектару дођемо до приноса од 15 тона по хектару. Можемо да гарантујемо људима који буду ушли у овај процес наводњавања по систему “кап по кап” да ће да зараде 1.000 тона по хектару - нагласио је градоначелник Шапца.

Он је додао да ће град да подстиче задругарство и удруживање пољопривредника.
Начелник Одељења за пољопривреду града Шапца Предраг Срдановић је нагласио да је буџет за пољопривреду из године у годину све већи и све успешнији.

Оволики број прољопривредних произвођача говори да они поштују оно што град чини за њих, као што и ми поштујемо све оно што они раде. Ми смо на заједничком путу и ово је заједничка мисија.
Традиционални пријем за пољопривреднике организовали је Одељење за пољопривреду града Шапцу.
Н. К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa