Инфо

16. јануар 2020.16. јан 2020.
КАЈАК: ОЛИМПИЈСКЕ игре 2020.

Шансе у три дисциплине

Шабачки спорт у претходној 2019. није обезбедио свог репрезента на Играма, но шанса кајакашка постоји и у овој години. Пролеће и лето даће одговор да ли настављамо низ такмичарских представника на ОИ. У односу на 2016. из олимпијског програма елиминисан је двосед на 200 метара, где је наступао Небојша Грујић.
Претходна година није била успешна, бар не на нивоу претходних за МИЛЕНКА ЗОРИЋА и Марка Томићевића, али вицешампиони из Рија, имају још једну шансу да се пласирају у категорији К2 1.000 и бране медаљу, можда нападну и корак више. Њих 6. и 7. маја у Рачицама (Чешка) очекују Еврпске квалификације, односно у другој половини маја Светски куп у Дуизбургу (Немачка), где ће бити попуњена преостала места у овој дисциплини.
Такмичарски најважнији месеци су април и мај за НЕБОЈШУ ГРУЈИЋА, БОЈАНА МИЛИНКОВИЋА и МИХАИЛА СУБОТИЋА. Небојша, олимпијац из Бразила, није успео да избори надметање на далеком истоку у новој дисциплини у програму, К4 500, али шансу тражи у једноседу на 200 метара. Пропозиције кажу да такмичар обезбеђује чамац за свој савез, али не и себи место на Играма, већ тамо путује онај који је у најбољој форми у том тренутку. Србија ће имати представника у једноседу на најкраћој деоници, а сада остаје да се изабере у интернмим такмичењима између: Стефановића, Новаковића, Драгосављевића, Грујића, Милинковића и др.
Млади Суботић шансу да путује на Игре види као алтернативу на К1 1.000, категорији где је Србију у Рију представљао Шапчанин Дејан Пајић или као могући такмац тандема на К2 1.000. Национална изборна такмичења су средином априла и средином јуна.
Шабачки кајак ће свакако имати представнике и у земљи излазећег сунца. Део стручног штаба репрезентације су тренери УРОШ ПАВЛОВИЋ и МИЛАН ЂЕНАДИЋ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa