Инфо

31. децембар 2019.31. дец 2019.
За Месну заједницу Тркалиште
ГРУПА ГРАЂАНА ПРЕДАЛА ИНИЦИЈАТИВУ

За Месну заједницу Тркалиште

редставници групе грађана са Тркалишта прошле седмице су на шалтер Градске управе предали иницијативу са потписима житеља овог насеља, да оно постане посебна месна заједница. Сматрају да за то постоје и услови и бројни објективни разлози.
Истакнуто је да иницијатива нема никакве везе са политиком него је произашла из жеље да грађани лакше остварују своја права.
-Предали смо 670 потписа, што је дупло већи број од прописаног Законом о локалној самоуправи. Тркалиште је градско стамбено насеље које представља једну компактну територијалну целину и подручје на којем у више од 50 стамбених улаза и зграда живи између 7.000 и 8.000 грађана, од чега око 3.500 има право гласа. Припада МЗ Доњи шор у којој укупно има око 20.000 становника. Права и обавезе нас житеља Тркалишта се не спроводе у складу са нашим интересима у једној тако територијално великој и по броју становника огромној МЗ. Пре свега, то се односи на неадекватну заступљеност у Савету МЗ, али и у Скупштини града. Образовањем самосталне МЗ, децентрализованим издвајањем из МЗ Доњи шор, ми желимо да преузмемо одговорност у одлучивању, пре свега о начину и контроли буџетских средстава, која нам припадају за око 2.000 стамбених јединица које плаћају порез на имовину, а што представља половину од укупних средстава које се са територије МЗ Доњи шор уплаћују у градски буџет, рекао је Боривоје Ерић, представник групе грађана која је предала иницијативу.
Ерић је навео да од ових средстава грађани Тркалишта не добију ништа, или скоро ништа. Рекао је и да се комунални и стамбени проблеми у њиховом насељу отежано решавају, а да један део станара бирачко право спроводи ван територије МЗ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa