Инфо

30. јануар 2020.30. јан 2020.
Брза саобраћајница шири  туристички  потенцијал реке
СВЕТОМИР ТОШИЋ, ДИРЕКТОР ЕКО ДРИНЕ У БАДОВИНЦИМА

Брза саобраћајница шири туристички потенцијал реке

Учествујући на недавној дебати око правца изградње брзе саобраћајнице од Шапца према Лозници Светомир Тошић, директор Еколошког удружења (ЕКО Дрина) из Бадовинаца, заложио се за изградњу огранка, поменуте саобраћајнице од Мачванског Прњавора до Дрине у дужини од 2,5 километара, што је и прихваћено По његовом мишљењу то ће имати велики значај за проширење и бржи развој туризма на овој плаховитој реци, која делом пролази кроз Мачву.
- Најављена изградња брзе саобраћајнице, пројектом предвиђа да око шест километара прође кроз атар Бадовинаца. Поред планираног укупног економског развоја овог краја, мислим да ће споредни пут, који се “наслања” на саобраћајницу, од Мачванског Прњавора до Дрине, допринети убрзанијем и ширем коришћењу потенцијала ове реке, када је туризам у питању, наглашава Тошић.
Удружење на чијем је челу, већ је дало значајан допринос уређењу обале реке, код Бадовинаца. Изградили су више стаза. Поставили клупе. Засадили дрворед крај Дрине. Приметно је и оживљавање приватне иницијативеве. Не заостаје ни културно забавни живот, мада све то може бити знатно шире и квалитетније.
Уочени су и бројни проблеми, а највећи је везан за заштиту животне околине.
У ЕКО Дрини коју подржава Удружење сплавара у Бадовинцима, уверени су да ће нова, најављена путна инфраструктура у овом крају оснажити, између осталих туристичке потенцијале и приближити их ширем кругу корисника.
Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa