Инфо

6. фебруар 2020.6. феб 2020.
Краљица и краљеви
АТЛЕТИКА: СЕНИОРСКИ ШАМПИОНИ

Краљица и краљеви

Три медаље за овдашњу атлетику. Четири представника из два клуба. Најбољи показали репрезентативни потенцијал
После низа на државним првенствима за млађе категорије, атлетика нашег краја добила је и прве сениорске одликаше у години која, надамо се указује на нови процват базичног спорта у нашем граду. Краљица спортова добила је једну краљицу и једног краља из Шапца, односно Бадовинаца, као и још два имена за које је питање времена када ће се попети на трон.
КАТАРИНА ГАЧЕВИЋ, решила је да ово буде њена година и иако још млада, годинама у категорији млађих сениорки и међу најјачима више није само при врху, већ и друге гледа са највише тачке на табели. Уписала је чланица клуба АШК Темпо своје име међу бацачице кугле, отишла у престоницу и вратила се тежа за једно злато. Хитац од 12 метара и 69 центиметара био је без премца и обезбедио је највиши степеник на постољу, изнад искуснијих, Зорице Станић (Ц. Звезда) и Мартине Павловић (ТЈБ).
У истој категорији је наступала врло талентована МИЛИЦА ПОЗНАНОВИЋ, такође из редова АШК Темпа и међу 11 ривалки освојила шесту позицију. Даљина 11 метара и 56 центиметара.
Своје одликаше има и бадовиначки клуб „Спринт“, а њих су на најбољи начин представљали АЛЕКСАНДАР ГРНОВИЋ и ЂОРЂЕ ЈОВАНОВИЋ. Већ годинама један од најбољих вишебојаца Грновић, сада је наступао у појединачним дисциплинама и одмах донео титулу свом клубу и месту. Прво је најавио славље другом позицијом у трци 60 метара препоне, а потом је први пут славио сениорско злато у поједначној дисциплини (после бројних вишебојских). Сениорски је шампион у скоку с смотком уз висину од 4 метра и 21 центиметра. Бадовинчани славе дуплу победу у овој дисциплини, јер је и Јовановић, млада звезда, успео да освоји прво сениорско одличје, сребро међу „моткашима“.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa