Инфо

27. фебруар 2020.27. феб 2020.
ЗА ПОТВРДУ СТАТУСА
ВАТЕРПОЛО: РЕГИОНАЛНА А1 ЛИГА

ЗА ПОТВРДУ СТАТУСА

Победа осигурава опстанак у А1 лиги и шесту позицију. Три екипе у борби за спас. Реванш Будви за пораз у Црној Гори
Борба за останак у Регионалној А1 лиги биће неизвеснија и инетерсантнија него што је било ко могао да претпостави, а Шапчани имају прилику да са безбедне дистанце гледају буран расплет. Партизан је у најтежој позицији, Морнар у тек нешто лакшој, а Приморац је великим падом форме срушио све што је градио и у паници је за статус А1 лигаша. ШАБАЦ је довољно далеко, а ако победи Будву биће и предалеко за све остале.
БУДВА, вицешампион Црне горе, од старта сезоне је била на самом дну, изгледало је да ће бити прва екипа која ће се опростити од овог ранга, а онда је уследио изванредан меч против Шапца, велика победа 12:6 успон форме, резултата и некадашњи учесници финалног турнира Лиге шампиона, надомак су циља, тако далеког пре неколико месеци. Победом над Приморцем 8:5 освојили су дванаести поен. Ипак, када се погледа састав који предводи Драго Пејаковић, већа је недоумица како су доспели у тешку ситуацију на почетку. Саво Ћетковић (стрелац пет голова у поменутом дуелу против Шапца) и Никола Милардовић, репрезентативци Црне Горе и повремени члан репрезентације Хрватске, су трећи и четврти стрелци лиге без конкуренције у групи од 6. до 10. места! Бранко Франета је све чешће нерешив за одбране, осетио је то претходне недеље Приморац. Уз Саву, ту је и Петар Ћетковић, као и Марко Вукмировић снага и будућност Будвана, а у успону форме је и голман Лазовић. Капицу Будве и носи доскорашњи члан Шапца Алекса Петровски, алтернатива на позицији центра.
У последња четири меча у А1 лиги, Шабац је победио у три, једини пораз био је од прејаког Јадрана у Херцег Новом. Екипа Миодрага Мировића игра са много више самопоуздања него тог 2. новембра. Попут Будве и „чивијашима“ је та утакмица променила ток сезоне у добром смеру. Капитен Марковић је један период каријере провео у Будви, а као што носе Шапчани горчину због поменутог пораза, Будва их веже и за један историјски подухват. Пре две сезоне, у баражу за пласман у А1 лигу, Шапчани су баш Будване елиминисали, те жељу за осветом носе и Црногорци. Свакако два тима су сада у истом рангу и врло близу опстанка. Будви је ово последњи меч, зато је и пораз опасност за њих, јер у неком расплету, могу доћи до бараж зоне, а шампиону Србије последњи у А1 лиги на домаћем базену.
Почетак меча је у суботу, 29. фебруара, од 20 часова.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa