Инфо

2. април 2020.2. апр 2020.
Нови термин, исти проблеми
ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ 2020, ОДНОСНО 2021.

Нови термин, исти проблеми

Олимпијске игре 2020. године (име није мењано) биће одржане од 23. јула до 8. августа наредне, 2021. године. После одлуке да, због пандемије древну манифестацију помере за 365 дана, Међународни олимпијски комитет је на телефонској седници са члановима, донео одлуку и о новом датуму одржавања.
Корона је потиснула у други план и друге проблеме. Још пре пандемије, термин (24. јула – 9. август 2020.) био је споран, јер је то најтоплији период године, а Токио зна да буде изузетно топао у том периоду. Маратон ће бити померен рутом кроз северни део града, где је пријатнија температура, а организатор обећава да ће бити још метода за расхлађивање свих.
Више светских организација олимпијских спортова (пливање, стреличарство, триатлон, стони тенис) заговарали су опцију да се манифестација приреди у пролеће, али су ту велике и премоћне противнике имали у финишу европских такмичења у најпопуларнијим споротовима, Лига у Америци.
Јапанци су већ изнели процену раста трошкова новог термина. Према првим проценама, трошкови расту између две и три милијарде долара, који ће бити на терету Владе Јапана. Укушно су планирали да потроше 12,6 милијарди, а песимисти мисле да би то могло бити и дупло. Допринос МОК је 1,3 милијарде долара.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa