Инфо

16. април 2020.16. апр 2020.
КРИВИНА У ОГЛЕДАЛУ

Отворено писмо струци

Поштовани професори, доктори, примаријуси, официри у резерви - Кисић Тепавчевић, Кон, Стевановић, Несторовић, сви Ви који сте нам се у име струке обраћали протеклих дана,
Желим да Вам се извиним у име огромног броја нормалних и часних припадника моје новинарске професије, што све ово време само радимо свој посао и постављамо питања!
После старијих од 65 година и српских држављана који су се вратили у своју државу и за које, отворено Вам кажем, лажете да их је више од 400.000, сада су на ред, као највећи непријатељи државе која се бори против коронавируса, дошли новинари. И то они који не излазе пред Вас са нарученим питањима договореним у Централном комитету највеће српске фабрике лажи у новијој историји, већ са онима која занимају све грађане Србије.
Ви сте, цењена струко, уз председника Србије још 23. марта најавили да “мењате тактику и да у наредних 48 сати крећете са масовним тестирањем”. Зашто Вам онда сметају питања да скоро до половине априла тог масовног тестирања нема? Тек сте 11. априла објавили да сте успели да тестирате више од 2.000 људи. Да ли су новинари безобразни и непријатељи своје државе, или сте Ви и власт неспособни да спроведете оно што сте саопштили на конференцијама за штампу? Србија је на зачељу по броју тестова које је урадила у односу на број становника. Зашто? Зар то није логично питање, а не питање непријатеља Србије који за циљ имају да сруше легалну власт?
Ви сте, цењена струко, уз председника Србије рекли да ће привремене Ковид болнице на Сајму и где све још, примати све новооткривене позитивне на коронавирус, а сада их “пуните” људима из болнице. За то време пацијенти из, на пример Шапца, чекају да се “накупи” број па да их превезу до Београда.
Ако министар одбране, цењени и најпознатији српски дезертер у новијој историји Александар Вулин 28. марта изјави да ће у привременим болницама “владати гвоздена војничка дисциплина”, зашто Вас онда љути када поставимо питања откуд журка и пиво на Сајму. За Вулина је, можда, то пример војничке дисциплине, јер он мученик није ни служио војни рок, па не мора ни да зна каква је то “гвоздена војничка дисциплина”, али претпостављам да потпуковник Кон вероватно има сазнања о томе да у болницама, под командом војске, није допустиво правити журке са пивом.
Недељама нам претите забраном кретања у трајању од 24 сата, да морамо да се дистанцирамо од дружења, да смањимо активности, а онда када Вам највећи државни непријатељи - новинари, поставе питање зашто се организује подела респиратора у ситуацији када је забрањено окупљање више од два човека на јавном месту, Ви кажете да нећете да одговарате на политичка питања. Није политичко питање ако желимо да знамо да ли је, у време када нам је слобода кретања драстично ограничена, у реду да председник Србије путује по Србији и дели респираторе као да су му дедовина уз Чипуљића. То је, цењена струко, у најмању руку неодговорно понашање и њега, а и Вас. Респиратори, очигледно, не могу да се поделе без велике помпе.
За све важе правила и мере које сте ви предложили, а власт их усвојила, само не важи за председника Србије. И да Вам одмах кажем, ја се не бринем за здравствено стање Александра Вучића, већ се бринем за здравствено стање председника Србије. Да ли је нормално да председник једне државе није тестиран, без обзира на ситуацију у којој се нашао? Да ли је нормално да председник Србије пркоси судбини тако што дочекује кинеску делегацију без заштитне маске, једино он? Видели сте снимке из Новог Пазара где пред групом од око 30 људи говори лекарима без маске како они не разумеју шта је то респиратор.
И сада смо дошли да нама забрањује да долазимо на конференције за новинаре, а он може слободно да путује по Србији без обзира на све мере које сте ви предложили. То су сада конференције за струку, јер новинара на њима више нема. Успели сте да новинаре спречите да раде свој посао. Свака част.
Душа ме боли што сте злоупотребљени и што сте дозволили себи да Вас у одбрану узме неко ко себе сматра новинаром. Кад све ово једног дана прође, погледајте насловне стране тога што он продаје на српским киосцима. Ако Вам и после тога буде драго што Вас је у уста тако нешто ставило, џаба је сво ово писаније и сва питања овог света. Џаба је, у том случају, и наша нада да сте Ви струка, јер нисте ништа друго до обичних пиона у великој кампањи и лажи једног човека.
Н. К.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa