Инфо

16. април 2020.16. апр 2020.
405 пакета намирница за кориснике социјалне помоћи старије од  65 година
Хумано срце Шапца

405 пакета намирница за кориснике социјалне помоћи старије од 65 година

У организацији „Хуманог срца Шапца“, прошлог понедељка је почела расподела пакета намирница за 405 корисника социјалне помоћи старијих од 65 година. Производе су донирали компанија „Сет“ и шабачко удружења пчелара.
-Ми не чинимо велика дела, али нам, је сваки дан прилика за хуманост. Овај пут смо се определили да помогнемо нашим најстаријим суграђанима корисницима социјалне помоћи. У пакетима су основне животне намирнице и по килограм меда- истакла је Ружица Попвовић, председница УО Фондације „Хумано срце Шапца“ и најавила расподелу јаја корисницима за Ускрс, као и пакета намирница пензионерима са најнижим примањима испод 10.000 динара.
Потребу да помогну кроз своје производе показали су и чланови свих удружења пчелара Шапца: Пчеларска друштва „Прњавор“, „Цер“, „Шабац“, Удружење пчелара“ Пчеларски фармери“ и Свештеничко монашко удружење. На територији града Шапца они су скупили 270 килограма меда и 140 бочица прополиса.
-Пчелари Шапца су се организовали у овој јако тешкој ситуацији да помогну својим суграђанима. Донирали смо по килограм меда за сваки пакет, и тиме показали солидарност и хуманост са нашим најстаријим суграђанима из угрожених социјалних категорија- изјавио је Бранко Мијић, председник Пчеларског друштва „Прњавор“ и СПОС-а за Мачванско-колубарски регион, и истакао да је на територији овог региона прикупљено 750 килограма меда и 300 бочица прополиса у хуманитарне сврхе.
Да је пажња у овим тренуцима драгоцена потврдила је Анка Стојићевић са Летњиковца. Корисница социјалне помоћи, данас у кућној изолацији, јер је прешла 65 годину живота, помоћ, каже једино има од Руже и „Хуманог срца“.
-Без ње не знам како бисмо прегурали. Значе нам ови пакети намирница. Имам унуку и ћерку о којима морам да бринем, а само Ружа брине о нама- каже Анка.
Т.Т.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa