Инфо

23. април 2020.23. апр 2020.
Не постоје препреке него изговори
КАРАНТИНСКИ ПОЛУМАРАТОН НА КРОВУ ЗГРАДЕ

Не постоје препреке него изговори

Веровао сам да сам истрчао 21 километар, да би тек сутрадан сат показао да је у питању било више од 37 километара и то на тераси од 34 метра. Тешко је, јер је монотоно и све се врти у круг. Има доста „сечења“ због чега трпе колена и стопала. Имао сам кризе с времена на време, али све је ствар психе. Решио сам то да урадим и ништа није могло да ме заустави. Још пре месец дана одлучио сам да трчим на Ускрс
До почетка ванредног стања свако тражи начин да прекрати време проведено у изолацији или током трајања полицијског часа. Они који се баве спортом проналазе најразличитије начине да остану у форми. Тако се на ускршње јутро, док је највећи део Србије доручковао са својим породицама, на „стази“ дугој 34 метра, на крову зграде у улици Проте Смиљанића одржавао полумаратон. Иако је имао само једног учесника, за тридесетосмогодишњег Марка Смиљанића – Атила, борба са самим собом на моменте је била тежа него са бројним противницима на правим тркама.
-Веровао сам да сам истрчао 21 километар, да би тек сутрадан сат показао да је у питању било више од 37 километара и то на тераси од 34 метра. Тешко је, јер је монотоно и све се врти у круг. Има доста „сечења“ због чега трпе колена и стопала. Имао сам кризе с времена на време, али све је ствар психе. Решио сам то да урадим и ништа није могло да ме заустави. Још пре месец дана одлучио сам да трчим на Ускрс. Сви који су то чули говорили су ми да нисам нормалан. Ипак, знам себе и био сам сигуран да ћу успети, прича Марко.
Рекреативно је играо фудбал, али се никада спортом није озбиљније бавио. Тек пре нешто више од годину и по дана, гледајући друге како трче, помислио је да би могао и он. Тада је пронашао онлајн тренера, који му шаље тренинге. Коинциденција је да је овај начин тренирања постао посебно популаран од увођења ванредног стања. Од тада је истрчао 10 полумаратона.
-Данас редовно трчим и не постоји ниједна препрека која би ме омела у томе. Киша, хладноћа, врућина или снег су само изговори. Устајем рано ујутру и своје обавезе обављам после трчања. Променио сам и исхрану и трудим се да се здраво храним. Током ванредног стања поштујем све мере, али проналазим начин да испуним своје физичке активности. Ситуација у којој се тренутно налазимо била ми је подстрек да истрчим полумаратон на тераси. Поред тога што желим да померим сопствене границе, желео сам да и другима дам пример и мотивацију да верују да је све могуће, каже наш суграђанин, иначе запослен као цариник.
Полумаратон који је истрчао у недељу потпуно се разликује од Евроазијског у Истанбулу, на ком је Марко учествовао са још 40.000 тркача и који се трчао преко моста који спаја Европу и Азију. Заједничко им је, ипак, да ће му оба остати у трајном сећању.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa