Инфо

14. мај 2020.14. мај 2020.
Породична фирма за пример
“ИНОП” НИЈЕ ПРЕКИДАО ПРОИЗВОДЊУ ЗА ВРЕМЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА

Породична фирма за пример

Фирма стабилно послује и све обавезе измирују на време. Једини проблем јавио се на самом почетку кризе и то због возача који су морали да прелазе границу. Ипак, роба је на време испоручена и „Иноп“ маркицама се обележава стока у Македонији, Бугарској, Босни и Херцеговини, а у Србији све време испорука и тече уобичајено и без застоја
За фирму насталу и опсталу ‘90-их година прошлог века ванредно стање краће од два месеца представља само још један изазов. Од самих почетака у приватном бизнису власник „Инопа“ Љупко Мијатовић ослањао се на својих 10 прстију, знање, инстинкт и сналажљивост. Од ручно прављених сувенира постали су фирма са више од 30 запослених која производи маркице за обележавање стоке за Србију и земље у окружењу, плочице за обележавање стабала и кошница и алуминијумске затвараче за флаше.
Током ванредног стања производњу нису прекидали. Радили су у три смене, а најважнија им је била безбедност радника, па су поштоване све мере заштите, а придржавају их се и даље.
-Информисали смо се путем медија, али најважнија нам је била помоћ од Одељења за локални економски развој Града Шапца и начелнице Виолете Шестић која нам је помагала у отклањању свих дилема које смо имали у овој ситуацији. Одржавали смо састанке који су нам много значили и на којима смо добијали правовремене, јасне и недвосмислене информације. Мислим да би Одељење за локални економски развој ту праксу требало да настави и сада када су мере ублажене, истиче Љупко Мијатовић.
Фирма стабилно послује и све обавезе измирују на време. Једини проблем јавио се на самом почетку кризе и то због возача који су морали да прелазе границу. Ипак, роба је на време испоручена и „Иноп“ маркицама се обележава стока у Македонији, Бугарској, Босни и Херцеговини, а у Србији све време испорука и тече уобичајено и без застоја.
„Иноп“ је прошле седмице посетио градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, који је истакао да се ради о компанији која је за пример у граду. Рекао је да је поносан на све шабачке привреднике, пољопривреднике и све оне који су у ванредном стању нашли начин да наставе производњу и пласирају производе.
-Ово је породични бизнис који се постепено развијао, а сада се и шири. Направили су нову производну халу у коју треба да дође нови производ и запослили би још 10 до 15 нових радника. То је добар пример који сви треба да следе. Град Шабац ће наставити да подржава овакве компаније, да помогне сваком ко има пословну идеју и жели да свој новац улаже. Морамо се заједно изборити са овим периодом након ванредног стања да не дозволимо животу да стане, рекао је градоначелник Зеленовић.
“Иноп” је реализацију новог програма почео још пре две године. Ради се о производњи вакуум амбалаже. Обезбедили су локацију, направили производну халу, набавили опрему пре скоро годину дана. Према речима Љупка Мијатовића процедуру изградње трафостанице почели су јер Електродистрибуција није могла да им испоручи тражену снагу електричне енергије. Трафостаница је направљена, али је онда дошло до застоја.
-Проблем је да спојимо трафостаницу са високим напоном који пролази на 15 метара од ње. Та процедура траје већ шест месеци и ми не можемо да почнемо са пробном производњом и запошљавањем нових радника, навео је власник “Инопа”.
Градоначелник је навео да Градска управа зна за постојећи проблем који „Иноп“ и још једна фирма имају због нерешених власничких односа на појединим парцелама. Рекао је да ће искоритити утицај који имају да решење убрзају.
-Некада ствари не зависе од Града. То није питање политичке припадности. Када имате фирму која има потребу да прошири погоне и запосли људе, ту не сме буде препрека, ни, наравно, да се крши Закон. Увек смо до сада налазили начин да се систем убрза и да се превазиђу проблеми, без обзира да ли се ради о локалном или републичком нивоу. Апелујем на све који су у том систему да дају свој максимум и да компанија „Иноп“ што пре почне да производи у новом погону, рекао је градоначелник.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa