Инфо

14. мај 2020.14. мај 2020.
Кућа у којој детињство сања
Четири деценије дечје радости у “Пчелици”

Кућа у којој детињство сања

Дођи и ти…
Да са нама растеш, певаш, играш, вежбаш, глумиш, ствараш…
Дођи, јер ,,Пчелица” је занимљива, бајковита, као нека стара дама која прича најлепше приче…
Дођи и ти, јер о нама деца говоре овако:
,,Волим да се играм, да цртам, рекао бих да имам најбољег друга”… У ,,Пчелици” је најлепше другарство”!… (Н.П.)
Дођи и ти,
да добијеш крила
да летиш тако
са цвета на цвет,
дођи и ти,
да са пчелицама
лако обиђеш цео свет.
„Учимо са децом, играмо се, организујемо шетње, излете, разне наступе у граду… Носимо епитет ,,еколошки” и трудимо се да то и оправдамо. У нашем вртићу могу се видети најлепше гињол-лутке, луткарске представе, може се чути умилни звук клавира, научити старе традиционалне фолклорне игре и учествовати у квалитетним и занимљивим спортским такмичењима. Ми волимо да наша деца буду успешни ђаци и успешни људи у и поносимо се тим! Када колектив ,,Пчелице” крене у реализацију неке замисли, онда је то, увек, са много љубави, професионалности и жеље да у томе уживају наша деца“, кажу из једног од највећих вртића у граду, „Пчелице“.
Кућа у којој детињство сања овог овог маја обележава четири деценије рада и постојања. У једном од највећих обданишта Предшколске установе “Наше дете” током године борави око 300 најмлађих. „Пчелица“ је уз придржавање свих прописаних мера превенције и заштите своја врата је отворила за малишане чији родитељи не могу да испуњавају радне обавезе од куће.
Дуго ишчекивани повратак, игра и дружење са другарима, сада су реализовани за 19 најмлађих Шапчана. Очекивања су да ће обухват у наредном периоду бити знатно већи.
-Свима нам је недостајао рад са децом, а малишанима васпитачи и другари. Поновни сусрет са њима је нешто неописиво. Тренутно у јасленом делу имамо четворо деце, а њих 15 је у целодневном боравку. Све функционише према одређеним препорукама. Свакодневно неколико пута вршимо дезинфекцију просторија, а поштујемо и све друге мере како би деца и запослени били безбедни - истакла је директорка ПУ “Наше дете” Сандра Мићић, и додала да је прослава 40. рођендана “Пчелице” одложена због пандемије, али поклони нису изостали.
Први дар за малишане стигао је од комшија, компаније “Кортен Арт”, у виду полигона за игру који испуњава све захтеве савременог дечјег игралишта.
-Желели смо да боравак најмлађима у вртићу учинимо што пријатнијим и креирамо безбедно место за њихове активности у дворишту, али и да будемо друштвено-одговорни према својој заједници. Уз помоћ ЕУ ПРО смо започели своје пословање, те стога тежимо да и ми другима помажемо. Наш колега, Владимир Благојевић као дете је боравио у “Пчелици” и својим идејама је значајно помогао у изради пројекта, од почетне идеје до реализације - рекао је сувласник и директор “Кортен Арта” Бојан Лолић.
Поклон за “Пчелицу” је добар показатељ како Шабац функционише, навео је председник скупштине града Шапца Немања Пајић.
-На прави начин смо повезали све оно што чини град, како у редовним, тако и ванредним околностима. Шабачке компаније дају свој допринос локалној заједници уз подршку европских фондова, а заједно са грађанима показују одговорност. Наши суграђани су поштовали све препоруке и позивам их да то чине и у наредном периоду. Посебно ми је драго када видим да су све неопходне мере предузете када је безбедност деце у питању, како у “Пчелици”, тако и у другим вртићима. Предшколска установа је одговорно поступала у време ванредног стања. Надам се да ће се све врло брзо вратити у нормалне токове - закључио је председник Скупштине града Шапца.
М. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa