Инфо

14. мај 2020.14. мај 2020.
Упркос кризи стабилна производња
ГРАДОНАЧЕЛНИК У ПОСЕТИ ВЕСКОВИНИЈУ

Упркос кризи стабилна производња

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић посетио је у понедељак италијанску компанију Весковини, која се налази у Северозападној радној зони у Шапцу. Иако је пандемија коронавируса пореметила све токове, то није много утицало на пословање ове фирме. Током ванреднога стања имала је краћи прекид од две недеље, због немогућности снабдевања сировинама из Италије. Упркос кризи, успела је да стабилизује производњу и отвори конкурс за два радна места, бравара и машинца са радним искуством.
-Компанија „SBE Serbia“ већ девет година послује у Шапцу. Наша фирма није отпустила ниједног радника током кризе, успели смо да стабилизујемо производњу, али радимо у смањеном капацитету. Задовољни смо сарадњом са градом, овде је отворена и слободна царинска зона која нам олакшава пословање. Успоставили смо исплатив циклус производње. Запошљавамо људе са подручја Шапца и околине, сарађујемо са локалним добављачима и фирмама –истакао је директор проивводње у фабрици „SBE Serbia“, Александар Младеновић.
Компанија Весковини је једна од 11 италијанских фирми која успешно послује у Шапцу, а бави се поизводњом вијака за аутомобилску индустрију, својим производима снабдева Фијат у Крагујевцу. У овој фирми је запослен 61 радник.
- У Шапцу је 2014. године било запослено 29.000 људи, а сада је 40.000, јер смо грађанима створили могућност да пронађу посао. Све ово смо успели да урадимо ми, наши Шапчани, сви заједно. У шабачкој индустријској зони данас ради 4.000 људи у 31 компанији које се постиру на 150 хектара. Овде ће будући инвеститори моћи да купе нове парцеле, а на располагању имају 250 хекрата. Ово је најбоље место за стварање нових инвестиција. У будућности ће сви наши суграђани живети боље –рекао је градоначелник Небојша Зеленовић.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa