Инфо

4. јун 2020.4. јун 2020.
СЛУШАЛИ РЕЧ СТРУКЕ
ПРЕДУЗИМАНЕ СВЕ МЕРЕ ЗАШТИТЕ У СКЛАДУ СА
ПРЕПОРУКАМА ЕПИДЕМИОЛОГА

СЛУШАЛИ РЕЧ СТРУКЕ

У току трајања ванредног стања због епидемије коронавируса коцељевачка општина се трудила да предузима све мере заштите у складу са законом и препорукама стручњака. На тај начин је функционисала локална самоуправа али и све јавне службе.
Оцењујући резултате тих мера председник општине је истакао да би најбоље било да није било заражених али да су у овом крају срећни што се вирус није проширио на чланове породица оболелих, на њихове пријатеље, комшије...
–Све смо урадили онако како је било саветовано. Поштовали смо препоруке Завода за јавно здравље Шабац. На срећу, сва четворица заражених грађана су имали блажу клиничку слику и сви су се вратили са болничког лечења- рекао је Душан Илинчић.
Уредно су се дезинфиковале јавне површине, улице и тротоари, допремана дезинфекциона средства за домаћинства и правна лица, дељене маске.
–Водили смо рачуна о свим битним стварима и трудили се да, колико је то у нашој моћи, заштитимо становништво. Имали смо доста повратника из Аустије, Немачке, Италије, који су били под надзором. Можемо рећи да је полиција одлично одрадила свој део посла. Надзор је добро протекао. Људи су углавном поштовали мере али је било пар кривичних и прекршајних пријава због непоштовања полицијског часа- саопштио је председник општине Коцељева, подсећајући да међу онима који су се у ове крајеве вратили из иностранства није било никог ко је имао било какве симптоме који би указали на присуство Ковида 19.
Становници тамнавског краја били су веома дисциплиновани прва два месеца од појаве епидемије. Међутим, стиче се утисак да се мере заштите у виду коришћења маски и рукавица као и држања препорученог растојања на јавним местима све мање поштују. Људи су се веома брзо вратили у нормалне токове свакодневице а употреба заштитних маски и рукавица ипак се примењује у јавним установама, банкама, вртићима док су они који их носе у продавницама постали права реткост.
В. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa