Инфо

9. јул 2020.9. јул 2020.
КРИВИНА У ОГЛЕДАЛУ

Прворођени, само бахато!

Девет година се Прворођени обраћа народу, и ред је био да се и народ једном њему обрати. И то се, напокон, десило.
Скупио се сав гнев и бес у људима и само је било питање дана када ће експлодирати. Сат и десет минута је тупио празну сламу у уторак предвече. Најавио је поновно увођење полицијског часа за Београд, на почетку, а онда пред крај конференције, мртав лада је рекао да се нада да ће „Ана и Кризни штаб“ да полицијски час уведу на територији целе Србије.
Кукао је на све и свакога, само неће да призна и да прихвати да је управо он крив за све ово што нам се сада дешава. Од либерализације мера, преко дербија, до избора. И сада, уместо да се покуњи и да се извини свом народу, он се бахатио до крајњих граница.
Оптужио је Шапчане да су измислили епидемију са коронавирусом само да би Небојша Зеленовић остао још неколико дана на власти. Толику дозу ароганције и безобразлука ретко који политичар уме да покаже. Редови испред ковид амбуланте ништа њему не значе. Боли га уво што је Шабац остао без тестова, а каже да их у Србији има 270.000. Мислите да му игра ножни палац што је шабачка болница на максимуму иако директор болнице ћути и прави се луд, али наставља са својим уходаним шлихтањем говорећи како ће нови градоначелник Шапца Александар Пајић да купи рендген за Дом здравља. Само што није изустио - из свог џепа.
У Шапцу се новозаражени мере у десетинама, већ имамо и жртве од коронавируса, а званично их нисмо имали пре него што је Прворођени победио корону. Све то за Прворођеног, који нема срама да нас прави будалама када саопштава званичне податке, ништа не значи. Њему је важно да Шабац стави у своју собу трофеја бесмисла и аутократије где годинама стоји празно места. Не тичу га се жртве које морају да падну да би тај свој наум остварио. Мислите да му је заиграло оно што су се његови другари из првог ешалона поразбољевали, што и у Шапцу, прича се, поново има виђенијих напредњака са коронавирусом.
У тој својој бахатости и простаклуку, Прворођени одлазећег председника општине Параћин назива - „онај мали Пауновић“. Не знам на шта је мислио када је рекао да је Пауновић мали, али неко би морао да му каже да је тај „мали“ Пауновић рођен исте године када и он. Додуше, Прворођени је старији чак, нешто више од девет месеци. Он је рођен 5. марта, а „мали Пауновић“ 24. децембра, исте, 1970. године.
Какав се то човек налази на челу наше државе? Због избора на којима је морао да освоји двотрећинску већину посланика у парламенту, довео нас је на руб пропасти. У сред епидемије коронавируса, када људе не тестирају, јер тестова нема, када људе не примају по болницама, јер места нема, када пацијенте нема ко да лечи, јер лекара нема, ова држава даје осам милиона евра за изградњу храма Светог Саве. Е, па извини Српска православна цркво. Како те бре није срамота да у оваквој ситуацији узмеш тих осам милиона евра. Каква си ти то творевина. Зар само један владика мисли нормално међу свим владикама и моли да се новац искористи за болнице. Шта је то са нама, побогу.
Иако то Прворођени неће да призна, а тек његови следбеници, његов ауторитет је озбиљно пољуљан. Прво су га студенти начели, а сада му се народ обраћа. Покушава он за то да окриви Драгана Ђиласа, али тешко да ће да му прође. Народ је извиждао његовог саборца Вука Јеремића и удаљио да на протесте са приличне удаљености гледају и Срђана Нога и многе друге небитне ликове. Шта год сада да уради, урадиће ма своју штету.
Ако буде остао при полицијском часу, нико га се неће придржавати, нарочито људи у Београду. Ако повуче одлуку о томе, испашће слабић. Најгоре од свега је то што не постоји глас разума и довољно јак ауторитет да стави тачку на ову ситуацију. Прворођени то више није. Он је генератор кризе и његово даље уплитање је као гашење ватре бензином.
Ситуација у којој се налазимо је лоша и знамо да је за њу одговоран управо он. То нас, међутим, неће спасити. И даље нам остаје само то да се сами чувамо и сачувамо. Држава није способна да то уради.
Н. К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa