Инфо

9. јул 2020.9. јул 2020.
Настављен низ успеха
Основна школа „Јанко Веселиновић“

Настављен низ успеха

Најбољи у Мачвaнском округу. Резултати производ дугогодишњег преданог рада и ангажовања. Наставни кадар, родитељи и ученици тим. Награде за најбоље ђаке
Завршетак школске године за ученике доноси одређену пресију због постигнутог и евидентираног успеха, у дневницима, а потом ђачким књижицама, дипломама. У измењеним околностима и неочекиваној ситуацији нашли су се школарци, наставници и родитељи. Ипак, највећу неизвесност и промене осетили су осмаци, будући средњошколци. Између онлајн наставе, оцењивања, мисли о наредној фази живота, одрастања постизали су запажене резултате. Ученици шабачке Основне школе „Јанко Веселиновић“ на недавној завршној провери знања били су најбољи у округу. Наиме, просечна оцена ове осмолетке је 26,96 бодова на завршном тесту. Укупан број ученика који су приступили полагању теста ( математика, матерњи језик и комбиновани ), био је 101. Међу одликашима своје место на почетку имали су и носиоци Дипломе „Вук Караџић“, њих осам.

Директорка ОШ „Јанко Веселиновић“ Љиљана Стојановић истиче да су приказани резултати наставак доброг, континуираног рада тима, од просветног кадра до родитеља, и наравно ученика. Посебно је поносна на колеге наставнике.

-Важно је да похвалим све наставнике који учествују у образовном процесу, јер пажњу поклањамо свим предметима, не само матерњем језику и математици. У оквиру комбинованог теста заступљена је историја, географија, физика, хемија и биологија, те се трудимо да ученици стекну добра знања и из ових области - наводи директора и додаје да је то један од показатеља ангажованог и преданог рада релевантних чинилаца у школи.

-Можда нескромно звучи, али када погледамо резултате наши ученици су најбољи у Мачванском округу, то је значајан успех и користим сваку прилику да им честитам на постигнутом успеху, као и свим колегама. Не смемо заборавити ни родитеље, јер су свакако значајна карика у добром низу. Заједничким снагама долазимо до добрих резултата и надам се да ће тако бити и у наредном периоду.

Постигнућа Јанковаца су свакако знчајана за град, али и добар подстицај за друге. Како наводи директорка Љиљана Стојановић, квалитет основношколског образовања у Шапцу је на високом нивоу и добра база за наредни корак у образовном процесу.

-Информације које добијамо од колега, ученика из средњих школа показале су да је знање које стекну овде трајно, те се често може чути да имамо нешто веће критеријуме. Ми смо поносни на ту чињеницу, као и успехе ђака шестог и седмог разреда. Све оно што се вреднује и посматра у екстерној евалуацији показало се да је усаглашено са оценама и успехом.

У одабраној групи од осам Вуковаца, једно вама и нама познато име се издвојило. Уз награде са такмичења, дипломе Ленка Цвејић је поносно додала и титулу ђака генерације.

-Ленка се нашла у 0,06% најуспешнијих ученика у Србији. Она је носилац републичке награде, и њена ангажовања су допринела овом „статусу“. Наравно, уз Ленку, сви Вуковци су сјајни ученици - појаснила је директорка Стојановић уз дозу жаљења за отказаним такмичењима услед пандемије.

-Иако су бројна такмичења отказана трудили смо се да онлајн настава буде квалитетна. Наша стручна служба је реализовала истраживање на основу анкете коју смо понудили ученицима и родитељима, наставницима о настави ван школске зграде, односно онлајн. Анализа је показала да смо на добар начин организовали целокупан процес. Веома озбиљно смо схватили ситуацију што се види и након завршног теста. Иако је настава реализована у дигиталном домену припремну смо реализовали у школи. Могу слободно да кажем да је интересовање било велико, а искуство нам говори колико је значајна за ђаке. Велика потпора у свему биле су и одељењске старешине како бисмо све реализовали на одговарајући начин. Од септембра настављамо са образовним процесом. Уписан је стандардан број првака, и верујем да ћемо наставити успешан низ са генерацијама које долазе.

Носиоци Дипломе „Вук Караџић“
Ленка Цвејић 8/1
Јана Милошевић 8/1
Теодора Максимовић 8/1
Ленка Марић 8/1
Лена Глигорић 8/2
Матеја Пап 8/3
Страхиња Нинковић 8/4
Милица Ђурић 8/5
М. Ж.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa