Инфо

16. јул 2020.16. јул 2020.

Електронске пријаве до суботе

Електронско подношење пријава са подацима од значаја за утврђивање накнаде за заштиту и унапређивање животне средине (ЕКО такса) у Србији за 2020. годину, биће могуће електронским путем, од петка, 18. јула, на порталу ЛПА (lpa.gov.rs), објавила је данас Канцеларија за информацијоне технологије и електронску управу.
Обвезницима накнаде за заштиту и унапређивање животне средине – предузетницима и правним лицима који обављају одређене активности које утичу на животну средину, да 31. јула истиче рок за подношење пријаве на Обрасцу 1 за 2020. годину, подсећа се у саопштењу.
Како је прецизирано, при уносу података у пријаву, односно Образац 1, потребно је навести период и годину на које се пријава односи (пошто податак о периоду није саставни део обрасца), унети тачан износ годишњег прихода из претходне године (не у хиљадама динара), а у поље „јединице локалне самоуправе на чијој територији обавља претежну делатност“ треба унети укупан број јединица локалних самоуправе, односно градских општина у којима обвезник накнаде обавља претежну делатност.
Пријаве за претходну годину, за период од 7. до 31. децембра, не могу се подносити електронски.
Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa