Инфо

30. јул 2020.30. јул 2020.
Живот је игра
ИЗОЛАЦИЈА ЛАКШЕ ПРОЂЕ УЗ ОМИЉЕНИ ХОБИ

Живот је игра

Украсне предмете прави од ствари из домаћинства које ви већина људи бацила. Пластичне флаше постају јелке, чаше за једнократну употребу уз додатак вате и платна Деда Мразеви. Чак и парче одбаченог дрвета може постати лисица
Тешка времена сигурно лакше прођу у игри, без обзира колико неко година има. Шапчани који су пролазили улицом Трг Ђачког батаљона, испред улаза број 3 могу да виде брижљиво неговано цвеће, али и различите радове направљене од материјала који би иначе завршио у отпаду.

Вера Радојевић, педагог у пензији, заслужна је и за једно и за друго. Поред тога, на исти начин уређује и улаз у зграду, чему се посебно посвети када су празници. Љубав према цвећу донела је, још пре педестатак година, из родног Срема, а навику да свакодневне ситнице претвара у занимљиве „дрангулије“ носи са посла- Радни век провела је у вртићу.

-Волим свој град и желим да буде леп и уређен. Добијам похвале од пролазника и ништа друго ми и није потребно. Све радим из задовољства, каже Вера.

Нажалост, њени радови спред зграде не трају дуго. Униште их временске прилике, пролазници, животиње. Ипак, не губи ентузијазам и свако годишње доба нова је прилика да се направи нешто оригинално.
Ситнице које оставља у улазу зграде имају лепшу судбину. Узму их деца из комшилука, а Вера каже да су пре свега њима и намењене. Логично, и стан је украсила декорацијама, а већину је посветила четворици унука.
Од смрти супруга Вера живи сама, па свој хоби користи и како би више времена провела напољу и дружила се са суграђанима.

-Када је била тотална изолација за пензионере, не знам како бих издржала тај период да није дошао један од унука код мене да учи. Била сам на корак од депресије. Тада сам почела да пресујем цвеће и лист и да правим честитке.
Украсне предмете прави од ствари из домаћинства које ви већина људи бацила. Пластичне флаше постају јелке, чаше за једнократну употребу уз додатак вате и платна Деда Мразеви. Чак и парче одбаченог дрвета може постати лисица.
-Не користим интернет. Интернет је у мој глави и све идеје тамо проналазим. Неко ме разуме и свиђа му се то што радим, а неко ми каже да се само играм.

Да Вера уме да се игра на прави начин сигурно сматрају и њене некадашње колегинице, па је још увек често позивају да својим радовима украси просторије у вртићима.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa