Инфо

30. јул 2020.30. јул 2020.
ВЕРУЈЕМ У УСПЕХ ТИМА
ДРАГАН АНИЧИЋ, ШЕФ СТРУЧНОГ ШТАБА „МАЧВЕ“

ВЕРУЈЕМ У УСПЕХ ТИМА

Специфична ситуација, али сам оптимиста. У преговорима са три играча која би била велика појачања, потенцијално још два или три играча. Напустило клуб девет играча. Бачка осетно појачана, али циљ је победа
Специфичан крај сезоне, другачије припреме, посебан почетак новог, по много чему другачијег шампионата, елитног ранга домаћег фудбала. Није славно окончала МАЧВА претходну, али убрзан почетак наредне има једну предност бар, да брише утиске из оне која је недавно завршена. Разговарали смо о свему са шефом, Драганом Аничићем.
Уместо путовања, екипа је била само у Шапцу. База припрема терен ФК „Борац“. Здравствена ситуација и не баш добре финансијске околности су тако одредиле.
-Почели смо припреме недељу дана касније од планираног, из објективних разлога. Опет из објективних околности нисмо путовали нигде, већ смо радили у Шапцу. Остали смо без више играча, важних, али упркос свему, иако још нисмо званично потврдили неког новајлију, мислим да су реалне шансе за три фудбалера, на списку има још два или три. Доводимо искључиво појачања, не желимо играче који су на нивоу или испод нивоа тренутних, већ само квалитетније. Са нама тренирају голман Никола Перић, дете клуба, леви бек, познат свима Радош Протић и Дабић из Графичара. Сви су додатни квалитет, надам се да ће ускоро бити потврђени. Уз њих желимо још два или три, уколико могућности дозволе. Ако се то догоди, онда смо стварно урадили добар посао.
Одиграна су два припремна меча, против друголигаша, Слоге и Графичара и остварене су две победе, 2:1 и 1:0. Шта су оне показале?
-Задовољан сам, пре свега приступом играча, да се жаргонски изразим, одиграли смо мушки. Није важан толико резултат, колико друге појединости на које сам обраћао пажњу, поставку, кретање и друго. Није све било идеално, наравно, показали су се проблеми, посебно у нападу, направили смо много добрих шанси, а мало их искористили.
Остаје тај проблем ефикасности који је тиштио екипу и током претходне сезоне.
-Да, али морамо бити реални, уважити околности у којим смо и бити стрпљиви. На пример Милош Зукановић има интернационално искуство, али је дуго био без фудбала, враћамо га у форму. Шушњар је већи део сезоне био повређен и није реално да одмах буде ефикасан. Протић и Дабић, уз голмана Перића су позиције у дефанзиви. Чини се да би много измена могло бити и у том делу тима.
-Отишао нам је голман Живковић и Перић је избор на тој позицији. Отишли су Марић, Јовановић, Јевтић, Тошић, те је одбрана претрпела измене и потребна су појачања. Дукић има проблема са повредом и тренутно имамо четири дефанзивца. Зато нисам желео више припремних утакмица, јер често се кида где је најтање. Надам се да ће бити и он спреман за суботу.
У глобалу пред Мачвом је тежак задатак. Ако не буде измена, највероватније ће шест екипа у нижи ранг наредне сезоне.
-Борићемо се, не кажем тек онако, борићемо се и ја сам оптимиста, заиста јесам. Никада до сада нисам испао из лиге. Циљ је опстанак и ако буде шест екипа испадало. Мислим да ћемо бити конкурентни великом броју тимова. Није лака ситуација, али и даље сам уверен да имамо шта да покажемо у наредној сезони. Уверен сам да не би испали ни претходне сезоне, почели смо годину победом против Рада, играли нерешено у Сурдулици, Новом Саду, ТСЦ нас је победио после судијских грешака, није нас надиграо. Поражени смо од Звезде и у Нишу. Корона је све зауставила. Последња четири кола сам испробао промену стила игре, желео сам да видим можемо ли играти офанзивније, али резултати су показали да не можемо.
ОФК Бачка је, с једне стране добар противник за почетак (субота, 19:30), али опет, ангажовали су много нових играча. Искусне Стојановића и Крчмаревића из Индије, потом Здравковића, Мијатовића, Парадјину, Лазовића.
-Кажу да им није циљ само опстанак, већ средина табеле. Пратио сам их, али не сумњам да можемо да им парирамо и циљ је да ми наметнемо игру и на крају победимо. Прво коло је специфично, мотив је специфичан, али нико не сме да буде мотивисанији од нас. Сигурно да и они долазе са жељом да добро почну сезону, али исто желимо и ми.

Желео сам да останем
-Имао сам понуду да преузмем други клуб, знам да ми руководство не би правило проблем око тога, али сам желео да останем, баш зато што није лако. Осећам и дуг према људима у клубу, од првог дана сам фантастично прихваћен од свих, не само управе, запослених и играча, већ и од публике. Имао сам добру сарадњу са новинарима, сви су учинили да се осећам дивно у Шапцу и сва би моја прича пала у воду да сам, уз све то, отишао јер је теже него пред почетак претходних сезона. Ако нешто значи, желим да својим примером покажем да треба остати и борити се и када је тешко – истиче тренер Аничић.


Састави
У два припремна меча Мачва је наступала у следећим саставима. Против Слоге: Гордић (Перић), Пејовић, Мијаиловић, Ристивојевић, Дукић (Трипковић), Ивић (Милинковић), Адамовић (Кнежевић), Божић (Обровац), Дабић, Зукановић (Шушњар, Белић), Марковић (Обреновић, Мијаиловић); против Графичара: Гордић (Перић), Пејовић, Мијаиловић, Ристивојевић, Дукић, Ивић (Трипковић), Адамовић (Милинковић), Божић (Обровац), Дабић (Обреновић), Зукановић (Шушњар) и Марковић (Кнежевић).


Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa