Инфо

27. август 2020.27. авг 2020.
Познат редослед ривала
РУКОМЕТ: ЛИГАШКИ РАСПОРЕДИ

Познат редослед ривала

Три рукометна представника нашег подручја од октобра започињу нове сезоне. Сва три клуба започињу на домаћем терену
У сезони која следи МЕТАЛОПЛАСТИКУ очекују фактички четири такмичења, уз напомену да ове сезоне „плави“ неће наступати у Купу ЕХФ (из целе Србије, само нишки Железничар се пријавио када су у питању мушкарци). Металопластика ће се борити у новом формату Супер лиге, током целе сезоне, у националном Купу и СЕХА лиги, уколико буде организована и у завршници Купа за претходну сезону, финалном турниру који практично затвара претходну, истовремено отварајући наредну.
Први такмичаркси меч „пластичари“ ће играти против Војводине 26. септембра у полуфиналу Купа за сезону 2019/20. Уколико буду успешни Шапчани ће други такмичарски меч играти сутрадан у финалу Купа, против бољег из утакмице Партизан – Динамо.
Трећег дана октобра Металопластика ће започети такмичење у другој групи Супер лиге. Најпре ће угостити победника бараж дуела између Радничког из Крагујевца и Хајдук Вељка из Неготина. У свом граду „плави“ остају и викенд касније када ће играти први дерби, против нишког „Железничара“ предвођеног претходним тренером шабачког клуба Ђорђем Теодоровићем. У трећем колу Металопластика гостује у Новом Пазару, потом дочекује Рудар, путује у Аранђеловац, чека у Шапцу Обилић, а вечити дерби српског рукомета, против Звезде, затвориће први део сезоне.



МЕДИЦИНАР ће Супер лигу, проширену са десет на 12 клубова стартовати у Шапцу, 10. октобра, а гост ће бити један од прошлосезонских ривала у борби за плеј оф, екипа Врбаса. Најтежи ривал је већ у другом колу када ће „плаво-беле“ у Аранђеловац, на мегдан Бекаменту. Новосадску Војводину ће „медицинарке“ угостити у трећој рунди, док је први ривал од новајлија, Млади Радник из Радинаца у четвртом колу. Екипа из Инђије је у Шапцу у петом колу, а онда ће Шапчанке на гостовање другом новајлији, некадашњем шампиону Радничком у Крагујевац. Потом следе редом: Младост (НП) у Шапцу, гостовање у Бору, угошћавање Зајечара, гостовање шампиону званичном, Јагодини и крај полусезоне дербијем у сали Гимназије против Наисе.



МАЧВА из Богатића жели у Супер А лигу, а тај пут започиње на свом паркету и надају се пред својим навијачима. Већ стари ривал „Лавови“ из Бачке Паланке биће у Богатићу на почетку октобра. „Лисице“ у другој рунди путују у Сивац. Нови тим у лиги „Уб“ је гост у Мачви у трећем колу, док је први дерби у Лазаревцу, против Колубаре у четвртој рунди. Два меча у низу на свом терену Мачва игра против Јединства из Новог Бечеја, односно Вождовца. После меча у Смедереву у седмом колу „црвено-црни“ ће у осмом дочекати трећепласирани тим из баража за попуну Супер А лиге где учествују Југовић, Црвенка и Морава (ВП). Богатинци су у Врбасу у деветом колу, викенд касније дочекују други тим баража, а полусезону завршавају утакмицом на терену најбољег у баражу у коме играју: Банатски Карловац, Инђија и Херцеговина (Сечањ).

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa