Инфо

3. септембар 2020.3. сеп 2020.
Водовод започео нови инвестициони циклус
ЗАПОЧЕТИ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ КАНАЛИЗАЦИОНЕ МРЕЖЕ У ЈЕЛЕНЧИ

Водовод започео нови инвестициони циклус

Јако ме боли неистина коју износе наши политички противници који кажу да ће све бити бесплатно када они дођу на власт. Ништа на свету није и не може бити бесплатно, па тако ни вода и канализација. Ако то не плате они који се прикључују, платиће остали грађани и то по далеко вишим ценама. Поскупиће вода, канализација, одношење смећа и све друге комуналне услуге на територији града Шапца
ЈКП Водовод Шабац започео је изградњу канализационе мреже у Колубарској, првој од планираних пет улица у Јеленчи. До краја године у плану је да се уложи 20 милиона динара у изградњу 2,5 километара канализационе мреже.
- Грађани су покренули инцијативу за изградњу канализационе мреже у Колубарској, Подринској, Првомајској, Савској и улици Мишарских јунака. Највећи број грађана закључио је и уговор о прикључењу на канализациону мрежу, што значи да ће око 100 домаћинстава добити канализацију до краја ове године. Такође, ЈКП Водовод ће омогућити свим домаћинствима која имају троје и више деце да се на водоводну и канализациону мрежу прикључе без икакве надокнаде. У наредних 4 до 6 година планирамо да изградимо 100 километара канализације и омогућимо прикључак за 5.000 домаћинстава. Питање одвођења отпадних вода у селима је посебно питање, истакла је Даниела Ловрин Гавриловић, директорка ЈКП Водовод Шабац.
Радови су започети на иницијативу грађана. Према речима Саше Жабаљца, Савет МЗ Јеленча годинама је правио неспоразуме између мештана и ЈКП Водовода.
- У име грађана, отишао сам код директорице и поднео захтев. Урадили смо анкету и веома брзо се договорили. У року од седам дана, радови су започети, рекао је Жабаљац.
Радове је обишао градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
- У мају смо завршили инвестициони циклус у вези са уређењем града, који је износио око 15.000 евра. Ово је нови инвестициони циклус, који се односи на урбанизацију приградских насеља - Јеленче, Мишара, Мајура, Поцерског Причиновића и Јевремовца. Јако ме боли неистина коју износе наши политички противници који кажу да ће све бити бесплатно када они дођу на власт. Ништа на свету није и не може бити бесплатно, па тако ни вода и канализација. Ако то не плате они који се прикључују, платиће остали грађани и то по далеко вишим ценама. Поскупиће вода, канализација, одношење смећа и све друге комуналне услуге на територији града Шапца зато што празна и пуста обећања неодговорних људи неко мора да плати. Ми ћемо се борити да свако добије оно што му припада и плати оно што је његово. То је ред у средини која води рачуна о томе како се одлуке доносе, не троши више него што има и послује у складу са свим стандардима, истакао је Зеленовић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa