Инфо

3. септембар 2020.3. сеп 2020.
ДЕЧАЦИ ШАМПИОНСКОГ КОВА
ВАТЕРПОЛО: ОДБРАНА ДРЖАВНЕ ТИТУЛЕ

ДЕЧАЦИ ШАМПИОНСКОГ КОВА

Генерација 2008. одбранила титулу шампиона Србије. У четири утакмице остварене четири победе. Одлучујући дуели донели победе против Партизана и Војводине. Прва генерација комплетно стасала на Градском базену у Шапцу
Кажу да је титулу теже бранити, него је освојити. Ако је тако, онда су дечаци Ватерполо клуба ШАБАЦ остварили највећи успех до сада. Претходних годину дана су чували пехар намењен шампиону Србије у просторијама свог клуба, а онда су на свом буњишту одлучили да га задрже, још најмање једно лето. У наш град дошле су екипе далеко дуже традиције рада са најмлађима и још једном су све побеђене.
Млади момци којима је тек 12 година јесу специфична генерација. Пре пет година, када је отворен реконструисани базен у Шапцу, направили су баш ту прве пливачке и ватерполо кораке, радећи у континуитету у одличним условима, што се оцртало, не само на њихову игру, већ став, приступ и карактер екипе. Предводили су их доскорашњи ватерполисти и још од играчких дана тренери Немања Личанин, помоћник у сениорском стручном штабу и Мирослав Петровић, играч/тренер у сезони када је клуб изборио повратак у елиту 2015. године.
Да будемо максимално прецизни, екипа ШАБАЦ 1 одбранила је титулу, јер је овдашњи клуб имао још једну екипу на завршнци, ШАБАЦ 2, где су наступали још млађи момци у конкуренцији старијих, предвођени тренером Драганом Человским, најавивши и они велики потенцијал.

фото: вк шабац (фб)


ШАБАЦ 1 сврстан је у прву групу са: Партизаном, можда и најбољом ватерполо школом на свету, потом клубом који велики корацима напредује на свим пољима Новим Београдом и суботичким Спартак Прозивка. Већ у првом колу показали млади „делфини“ своје намере на завршници државног. Победили су Суботичане 14:2, потом су надиграли Нови Београд 15:2 и чекао их је дуел са „црно-белима“ који је практично био полуфинале, јер су обе екипе у последње коло ушле са по два тријумфа. Велики дерби је протекао у знаку наше екипе. Поново сигурно и убедљиво за 9:3 и место у финалу. У другој групи све победе остварила је Војводина, још једна екипа чији сениорски састав већ годинама искључиво базира на својој, познатој и признатој школи. Уз њих групу су чинили још: Земун, Београд и Шабац 2.
Пуни самопоуздања, носећи у срцу доминацију из групног дела такмичења, Шапчани су самоуверено ушли у финални окршај, не дозволивши Новосађанима ни мрву наде. Коме речи нису сликовите, биће резултат, 12:3 у великом финалу! Другу узастопну годину ШАБАЦ, генерација рођена 2008. постала је шампион Србије! Четири утакмице, четири победе, гол разлика 50 датих, десет примљених погодака.
Општа оцена је да је доминација Шапчана поседица и приступа у коме се акценат ставља на игру и једнаку заступљеност великог броја играча уместо тактике базиране на потенцијалу и физичким предиспозицијама једног или два играча. Захваљујући томе, дечаци остају у врху и када дођу године у којима су физичке предиспозиције појединаца мање доминантне.
У осталим дуелима за пласман екипе из прве групе Партизан и Нови Београд освојили су треће, односно пето место, а једини успех у завршници што се тиче друге групе два, имали су сјајни момци, дечаци, другог тима Шапца који су после одличног отпора вицешампиону, савладали Спартак у дуелу за седму позицију.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa