Инфо

1. октобар 2020.1. окт 2020.
Демократску странку  отима Александар Вучић
КОМЕНТАР ГРАДОНАЧЕЛНИКА ШАПЦА НА ИЗБОРЕ У ДС

Демократску странку отима Александар Вучић

Коментаришући најновије догађаје унутар Демократске странке, председник Заједно за Србију и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић за Нова.рс истиче да је реч о отимању те политичке организације од њених легитимних представника, те да је за то одговоран председник Србије Александар Вучић.
Према речима Зеленовића, претходног дана се ништа није променило у Демократској странци, осим што је одређена група покушала нелегално да преузме ту партију.
“Десио се покушај отимања и суштина је у томе да Вучић то ради. Као што отима изборе, тако сад отима и странке. Сутра ће исто тако да нам отима и куће и станове. Ми се морамо томе супротставити”, навео је Зеленовић.
Он додаје да је Лутовац одлично поступио кад је одлучио да се састанке са делом чланства са којим се налази у сукобу.
“Колико знам, њима је понуђено да се организују фер и поштени избори и да се све уради онако како треба. Мени је то био добар сигнал, јер нико не може да има нешто против поштених избора у Демократској странци. Према информацијама које ја имам, то што се тамо догодило није по закону. А ја то не могу да подржим, јер се против таквих ствари све време борим”, навео је Зеленовић.
Подсетимо, Бранислав Лечић победио је претходне вечери на изборима у Демократској странци (ДС), на којима је био једини кандидат, а које руководство странке не признаје. Због тога су челни људи ДС упутили допис Министарству за државну управу и локалну самоуправу, како би спречила евентуално регистровање партијске фракције која је организовала изборе за председника ДС.

Нова рс/ Војислав Милованчевић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa