Инфо

8. октобар 2020.8. окт 2020.
Радови на вртићу у Владимирцима
Фондација Новак Ђоковић

Радови на вртићу у Владимирцима

Један од главних циљева Фондације да помаже мањим срединама приликом изградње, или адаптације вртића, предшколских објеката како би што више малишана било обухваћено припремним предшколским програмом. Реконструкцијом и доградњом овог објекта отвориће се две нове групе и биће у потпуности укинута листа чекања у ПУ „Сунцокрети
У Предшколској установи “Сунцокрети” у Владимирцима најављени су радови на објекту захваљујући сарадњи и заједничком улагању Фондације „Новак Ђоковић“ и Општине Владимирци.
Ова установа тренутно броји 257 малишана, а проширењем постојећих капацитета вртића биће обезбеђена места за још 50 малишана из овог места, као и околних места. Укупна вредност донације је 12 милиона динара. Пројектом су дефинисани грађевински радови, као и опремање соба вртића.

Пројектни менаџер Фондације „Новак Ђоковић“ Марко Ковачевић истиче да је један од главних циљева Фондације да помаже мањим срединама приликом изградње, или адаптације вртића, предшколских објеката како би што више малишана било обухваћено припремним предшколским програмом.

-Долазимо у мање средине где постоји велики број деце која нажалост нису обухваћена ниједним видом предшколског образовања и заједно са општинама отварамо вртиће и тој деци омогућавамо срећније, безбрижније и радосније детињство, а самим тим и правилан и потпун развој. У Општини Владимирци 30 деце предшколског узраста нема приступ предшколском образовању због недовољно места и зато смо се одлучили да са установом и Општином реконструишемо овај објекат „Сунцокрети“ и започнемо решавање овог проблема. У плану је да отворимо две нове радне групе, као мултифункционалну просторију за потребе целе установе која би омогућила физичке активности са децом, приредбе и разне догађаје- рекао је Марко Ковачевић.
Како наводи председник Општине Владимирци Горан Зарић овај пројекат је посебно значајан како би се створили једнаки услови за одрастање деце на сеоском и градском подручју.

-Општина Владимирци је једна од ретких у Србији која је имала част да Фондација Новак Ђоковић препозна потребе за изградњом објекта за смештај деце предшколског узраста. Ово је други објекат који се у сарадњи са нашом општином реализује. Реконструкцијом и доградњом овог објекта отвориће се две нове групе и биће у потпуности укинута листа чекања у ПУ „Сунцокрети. Захваљујем се Фондацији и свима који су својим несебичним залагањем помогли да се и овај пројекат реализује - нагласио је Зарић.

Директорка ПУ “Сунцокрети” Зорица Милошевић нагласила је важност сарадње са Фонацијом.
-Драго ми је што су нашу установу и овог пута препознали као доброг сарадника на заједничком задатку, а то је већи обухват и укључивање деце предшколског узраста у систем раног образовања. Од 2014. Године Фондација и наша установа партнери су на реализацији разних пројеката и програма као што су „Школица живота“ и „Подршка, не перфекција“, као и изградња објекта у Јаловику, а сада реконструкција и доградња објекта у Владимирцима. Изградњом нових просторија наша установа повећава своје капацитете што ће допринети већем укључивању деце овог узраста у систем предшколског вапитања и образовања са територије наше Општине - изјавила је Зорица Милошевић.

Фондација „Новак Ђоковић“ је до сада реконструисала, односно адаптирала 45 вртића, и путем својих пројеката створила боље услове за рани развој око 30.000 малишана. Захваљујући Фондацији до сада је спровела обуке и за близу 1.600 васпитача и учитеља у Србији.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa