Инфо

12. новембар 2020.12. нов 2020.
Град пуна подршка Јазакију
Састанак представника „Јазакија“ и руководства ГШапца

Град пуна подршка Јазакију

Представници Града и компаније “Јазаки” разговарали су у Градској кући о пословању ове компаније у Шапцу и о плановима које овај привредни субјект има у наредном периоду. Како је истакао градоначелник др Александар Пајић био је ово његов први састанак на новој функцији са представником неке од компанија које послују у граду.
- Као првог госта од компанија које послују на територији града позвао сам господина Коркута, генералног менаџера компаније “Јазаки” са својим сарадницима да дође у Градску кућу и да разговарамо о плановима “Јазакија” у наредном периоду. Чули смо добре вести да фабрика има уговор са Мерцедесом до 2023. године и да је интерес да они тај уговор прошире до 2030. године. Чули смо да је њихов интерес да остану у граду Шапцу у наредних 15 година и да је то сигуран посао за више од 3.000 наших суграђана. Хтели смо да видимо размишљају ли о развојим плановима и чули такође да у том смеру компанија “Јазаки” размишља, али да ће то на основу испитивања тржишта и заинтересованости купаца одлучити у наредних шест месеци до годину дана. Дакле, постоје дугорочни планови и ми смо заинтересовани као Град да компанија “Јазаки” има добре услове како би суграђани имали сигуран посао и били задовољни њиме - рекао је Александар Пајић и додао да тренутно у “Јазакију” ради више од 3.000 људи, а да у компанији редовно прате токове на тржишту и на основу тога доносе одлуке о евентуалном проширењу капацитета.
-Ово је максималан капацитет. Преко 3.100 запослених има данас компанија “Јазаки”, међутим они су заинтересовани у наредних шест месеци до годину дана ће донети одлуку испитујући тржиште да ли можда проширују своје капацитете са неком другом фабриком, али то нису појединости о којима сада можемо да причамо зато што тако велика и реномирана светска компанија то ради дугорочно и када буде извесно ми ћемо се нашим суграђанима обратити да знају да су добре вести на помолу, али оно што је сада битно да је компанија задовољна сарадњом са Градом и да ће наставити своју производњу оним темпом који је предвиђен.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa