Инфо

3. децембар 2020.3. дец 2020.
Малишани код хранитеља
МАЈКА УХАПШЕНА ЗБОГ ЗАНЕМАРИВАЊА ДЕЦЕ

Малишани код хранитеља

Језив случај занемаривања деце који се догодио у Богатићу прошле недеље је потресао читаву Србију. Против З.Д. (38), мајке деце, поднета је кривична пријава, а деца су смештена у хранитељску породицу.
Полиција је реаговала када су комшије пријавиле да се девојчица стара две и по године гола игра ножем у дворишту. Радници центра за социјални рад из Богатића девојчицу и њеног три године старијег брата затекли су у изузетно нехигијенским и неадекватним условима за живот. Како незванично сазнајемо, кућа у којој су деца живела са старијим братом и сестром и родитељима била је пуна разбацаних ствари, покварене хране, неопраних судова. Деца су имала вашке и инфекцију по кожи.
З.Д. се бави певањем. Са бившим мужем, са којим има четовор деце, живи у кући у Богатићу коју су добили по уговору о доживотном издржавању.
Радо је давала изјаве за централне медије и док је у једном тренутку говорила да ће се борити за децу, већ у другом је планирала да се одсели, а да старатељство припадне оцу. Тврди да су је комшије пријавиле јер су “љубоморни”.
З.Д. има и ћерку из првог брака.
Центар за социјални рад З.Д. је издао забрану приласка деци. Суд ће одлучити да ли ће деца бити враћена мајци из хранитељске породице.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa