Инфо

3. децембар 2020.3. дец 2020.
ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ ЗВАНИ

“КОРОНА ВИРУС”

Скоро ће година дана како свет неуспешно ратује против невидљивог непријатеља “корона вирус”, без икаквих резултата. Тај неуспех је “дело” човека због недовољног познавања природе и њених закона. Само да подсетим да све што постоји у природи “регулисано” је строгим законима који су непроменљиви и јединствени за све и свакога. Свако нарушавање природних закона одмах доводи до катастрофе по живи свет, првенствено по човечанство. Интересантно је да многе умне главе човечанства никада не узимају у обзир, када анализирају пораз, где је ту место природе и човека.
Из прошлости па до данас човечанство је имало сличне епидемије (колера, тифус) а да никада у томе није видело учешће човека. Овај данас вирус настао је у идеално створеним условима до настанка, јер га раније никада није било. Вирус је настао у природи, идеално створеним од стране човека. Неки од тих услова су бројни атомски експерименти које изводи човек често му непотребни, нагли, такође, по многима непотребни брзи развој хемијске индустрије, и други слични експерименти које човек свакодневно изводи, многи у супротности са природним законима. Овај вирус је, у односу на раније вирусе, веома развијен са широким могућностима примене, највише на човека. Раније га није било јер му човек није створио потребне услове за настанак и развој.
За све ово што корона вирус данас чини човеку крив је само човек. Овај човек мисли ако може да иде на месец и друге планете за њега на земљи нема других проблема и да је већ сада јачи од природе, не схватајући да никако и никавим измишљотинама не може против природе. Па зар нису довољне свакодневне природне катастрофе – појаве, земљотреси, катастрофални ветрови, отапање ледника на половима... све је то “дело” човека. Што је најгоре човек никада и не истражује узроке, мисли да му то чини неко други. А тај други, који нас данас убија у сваком погледу, је данас наш невидљиви, али врло ефикасан, непријатељ – вирус корона. Човек је до данас имао званично два светска рата и милион других мањих ратова, буна и устанака и из тога није никада извлачио никакве закључке зашто до тога долази. Познато је да у рату ко не познаје свог непријатља обавезно губи рат. Наш непријатељ је сада корона вирус. Да смо раније знали до чега разни технолошки изуми могу да доведу, човек им не би ни стварао услове за настанак.
Често помињемо природне законе, које ништа као човек не уме да користи у свом развоју. Природни закони су чврсти, јединствени и не трпе никакве промене и импровизације. Овако нарушавање природних закона често доводи до катастрофа, првенствено по човека. Па зар није поука да за непуну годину невидљиви непријатељ убије преко 50 милиона умног човечанства. И то нама није довољно да сагледамо и да се уверимо у снагу ток невидљивог, коме за сада не можемо ништа. У борби против овог невидљивог, кад су дошли себи, многи су почели да уводе нека правила и мере сличне природним, што још увек не даје видљиве резултате, првенствено што многи мисле да све знају па не поштују ни ове мере и прописе, а невидљиви свакодневно узима по милион људи.
По мом скромном мишљењу одмах треба предузети у целом свету две ствари: строго, ригорозно, примењивати све донете мере - прописе од разних штабова и државних органа без милости према свакоме, и друго, кад човек није раније то чинио, да одмах почне да проучава када, где и зашто је настао вирус кога раније није било, који су његови услови за настанак и развој, на кога и како доспева, и на основу тога одредити “оружје” за борбу, још у настанку. Само овако човек може да победи када га првенствено упозна. Сада када је човеков непријатељ у великој предности треба нам доста времена и разних мера коришћеним највише из природе. Велика је грешка оних који се против вируса боре тако што не верују у његову снагу, што “оружје” налазе у кафићима и другим масовним окупљањима, супротним уведеним законским мерама.
Дакле, једина човекова снага је у томе да што пре упознамо овог непријатеља и да на основу тога нађе оружје, и да за сада, као превентиву, строго примењујемо донете законске мере, иначе, трећи светски рат за сада код човечанства нема краја. Умно биће човек губи са њим битку на свим фронтовима против невидљивог нама највећем непријатељу.
С.Стојановић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa