Инфо

10. децембар 2020.10. дец 2020.
Фото:  Библиотека шабачка

Фото: Библиотека шабачка

Библиотека шабачка обележава јубилеј

65 година Одељења за децу

Ова слављеничка година ће донети у Позајмном одељењу
за децу и интересантне садржаје. Поред Кутка за бебе, кутка за младе, припремљени су и Драмски кутак, Кутак за слободан тренутак и Робокутак
Библиотека шабачка 4. децембра почела је обележавање значајног јубилеја, 65 година трајања Одељења за децу. Поред централног догађаја прославе, који је планиран за 16. децембар 2020. године и отварање изложбе „У књигама живи памет - друго, допуњено издање“ у Холу Библиотеке шабачке, припремљени су нови садржаји у дечјем делу Библиотеке са акцентом на читаоницу.

-Оно на чему радимо дуги низ година је да деца буду присутна у нашој установи, те се кроз различите активностима, програмима трудимо да их придобијемо како би постали наши стални читаоци и када одрасту. Желимо да Библиотека за њих буде друга кућа у којој ће стицати нова знања, а пре свега навику да читају књиге - каже Биљана Богојевић.
Читаоница, својеврсне Дечје библиотеке, је обогаћена иновативним кутцима који су осмишљени да деца различитог узраста проведу квалитетно и садржајно време у читању, учењу и забави. Поред већ познатих, Кутка за бебе и Кутка за младе, припремљени су и Драмски кутак, Кутак за слободан тренутак и Робокутак. Сваки је осмишљен као место у којем се кроз игру учи, стичу читалачке навике и даје могућност за широк спектар креативног изражавања, све у складу са библиотекама XXI века које више нису места само за учење, читање и тишину.

-Сваки кутак је едукативно-забавног карактера и осмишљени како би се деца пријатно осећала, забавила и понешто научила током боравка у Библиотеци - додаје Горица Рајичић.

Ова слављеничка година ће донети у Позајмном одељењу за децу и интересантне визуелне додатке. На монитору ће се приказивати све актуелности везане за рад са децом у Библиотеци а поруке о деци и одрастању најзначајнијих књижевника и мислилаца ће бити представљене у весело осмишљеним облачићима и дочекиваће све посетиоце.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa