Инфо

14. јануар 2021.14. јан 2021.
почеле припреме: фото: (Сви ми који волимо ФК Мачва)

почеле припреме: фото: (Сви ми који волимо ФК Мачва)

ФУДБАЛ: СУПЕР ЛИГА

ТРЕНЕРСКИ ДУО И ЈЕДАН ЦИЉ

У наставку екипу предводе Славко Јелич и Алфред Јерманиш. Јелић постао брзо познат после дешавања у Ужицу у последњем јесењем колу. Јерманиш значајно фудбалско име у Словенији, тренерско тек гради
Не даје спортска јавност много шанси шабачкој МАЧВИ да избори опстанак у Супер лиги. Није толико велики заостатак од седам бодова, иако није занемарљив, колико је распоред тежак. Да све преокрену и изненаде све обезбеђивањем пете узастопне сезоне „црвено-црних“ у елити, жели нови стручни штаб који предводе Славко Јелић и Алфред Јерманиш. Четвртог дана јануара су званично представљени и прозивком су започели припреме Мачве за пролећну полусезону.

с. јелић (printscreen)


Славко Јелић у досадашњој каријери тренера има рад у Монголији и у Подгорици где је предводио Школу фудбала „Порто“. У играчкој каријери наступао је за Борац из Чачка. После прекида сарадње са Драганом Аничићем, Јелић је ангажован као део стручног штаба пред меч у Ужицу средином децембра. Јерманиш је познатије име „дуета“, власник профи лиценце. Током играчке каријере забележио је наступе у Коперу, Олимпији, Мури, Приморју, Рудару из Велења бечком Рапиду, кипарском АПОЕЛУ из Лефкосаса, јапанској Јокохами. Освајао је титуле у Словенији са Олимпијом и Копером, освајао је Куп Кипра и Аустрије, а забележио је 29 наступа за репрезентацију бивше југословенске републике, од 1992. до 1998. године, постигавши и један гол. Стрелац је био у пријатељском мечу против Туниса 1994. године. Рођен је 1967. Тренерску каријеру је започео недавно, кратко је био тренер словеначке Изоле, а последњи ангажман имао је на месту помоћника Глихе у репрезентацији Словеније до 21 године. Пре ангажовања Јерманиша, управо Глиха је фигурирао као један од најозбиљнијих кандидата да преузме Мачву.

Амбиција је јасна и њу су истакли и тренери и актуелно руководство. Покушати обезбедити спас у Супер лиги. Уговор је потписан на шест месеци уз аутоматско продужење на још две године у случају опстанка.
-Изванредно сам примљен у Шапцу, надам се да ћемо резултатима оправдати поверење. Морамо посвећено да радимо, сваки тренинг је важан и амбиције су високе, опстанак у лиги. Упознат сам са ситуацијом на табели, али да не верујем у спас, свакако не бих прихватио понуду за ову позицију – рекао је Јерманиш.

а. јерманиш (ФОТО: dnevnik.si)


Уз напредак на резултатском пољу, Мачва је суочена са изазовима и у другим сегментима функционисања.

-Првенствени циљ је опстанак у Супер лиги. Шанса постоји, верујем да ћемо успети да је искористимо. Уз резултатски циљ, тежићемо да финансијски и организационо консолидујемо клуб, а на стручном штабу је да Мачва игра, бољи фудбал него до сада – рекао је в. д. председника Драган Антонић.

Промене у играчком кадру
У тренутку када закључујемо број пред вама, нема још нових имена међу играчима у саставу Мачве, а тим су напустили досадашњи заменик капитена, Игор Ристивојевић који је после 12 година у клубу, напустио Мачву и прешао у Лозницу. Никола Дукић и Мачва су споразумно раскинули уговор, Лазар Ивић такође неће бити у тиму на пролеће, као ни Ђорђе Шушњар. Од децембра је актуелно питање одласка или останка младог Бранислава Кнежевића. Уз Удинезе, озбиљно је заинтересован и аустријски Салзбург, као и неки клубови из Грчке, Швајцарске, односно Црвена Звезда, но за сада је Кнежевић члан Мачве и тренира са првим тимом.
Доскораши тренер Драган Аничић предоводи ће у пролећној полусезони панчевачки „Железничар“ у Првој лиги Србије.


Распред на пролеће је врло незгодан за Шапчане. Црвена Звезда дочекује Мачву, Златибор у последњем колу гостује у Шапцу, док су сви остали мечеви такви да Мачва дочекује екипе из прве половине табеле и гостује тимовима из доњег дела, односно директним ривалима за опстанак. Наставак сезоне је 6. фебруара, а већ у првом колу Шапчане очекује дуел против директног такмаца и јединог тима који је слабије пласиран на табели, Бачке, у Бачкој Паланци.
Д. Б.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa