Инфо

14. јануар 2021.14. јан 2021.
За мирно пролеће
ФУДБАЛ: СЛ „ЗАПАД“

За мирно пролеће

Екипа МАЧВЕ из Богатића циљала је опстанак у Српској лиги пред старт сезоне, а добри резултати током јесени превазишли су сва очекивања и тренутно борба за преживљавање међу српсколигашима не делује као нешто о чему уопште треба размишљати. Ипак, док се место у западној групи Српске лиге не осигура за наредну сезону, опстанак остаје приоритет екипе која је 10. јануара започела припреме за пролећну полусезону.

-Имамо одличну полазну основу пред пролеће, али то не сме да нас успава. Лига је изједначена и лош низ резултата може да поквари много тога доброг учињеног током јесени. Циљ је најпре да обезбедимо опстанак, али и имамо мирну полусезону. Надам се да би могли остати међу шест, седам екипа овог ранга где сам уверен да је Мачви место – истакао је тренер Богатинаца Игор Ђурковић.
Очекивано, у другом делу сезоне ће бити промена у играчком кадру. Неколико стандардних првотимаца је напустило тим: Ковачевић, Стевановић, Авдић, Молеровић, Бојић, односно Панић и Томић.
-Нови у Мачви су искусни Димитријевић, који је у Богатић дошао из Немачке, а некада је играо за шабачку Мачву, потом Јанковић, Павловић, придошлица из Бања Луке, као и два бонус играча, Стевановић и Дрезгић

Како су услови зимски, екипа се пребацила у спортску халу у Богатићу где ће радити у наредне две недеље, а потом понов излази на терен до марта када почиње пролећна полусезона. За сада су заказане припремни дуели против: Лознице, Врбаса, Звездаре, митровачког Подриња, Првог маја и Рађевца. Првог викенда у марту Мачва је гост Гружи која се грчевито бори за опстанак.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa