Инфо

4. фебруар 2021.4. феб 2021.
с. вуксановић: фото kazan2013.com

с. вуксановић: фото kazan2013.com

ВАТЕРПОЛО: НОВАЈЛИЈЕ КОД ШАМПИОНА

ПOЈАЧАЊА ЗА НАЈВИШЕ ЦИЉЕВЕ

Два репрезентативца, олимпијска кандидата нови у редовима Шапца. У клуб их довеле високе амбиције и тежња ка пехару. Вуксановић упамтио Шабац као играч Будве. Гардашевић једини који је, за сада, напустио екипу током зиме
Ватерполо клуб „Шабац“ добио је тандем новајлија који имају задатак да својим искуством на највишем нивоу донесу још виши квалитет у екипу и помогну да се Шабац бори до краја за одбрану трона и уколико се укаже прилика сачува шампионски пехар у нашем граду. Први нови играч ове зиме је Срђан Вуксановић, бољим познаваоцима ватерпола познато име. Каријеру је започео у Војводини, одакле је кренуо пут Крагујевца, а потом и Црне Горе. Навикао да се бори за највиши пласман, жели осећај да поврати играјући за актуелног шампиона Србије.

-Шабац сам упамтио када сам гостовао као играч Будве. Играли смо у фудбалској атмосфери, истовремено је било изузетно тешко, а опет феноменално у амбијенту неспецифичном за овдашњи клупски ватерполо. Када играте у таквом амбијенту пожелите да наступате увек у тим околностима. Надам се да ће ускоро публика поново моћи на трибине. Превасходно ме у Шабац довео добар рад и похвале свих који су били у клубу, као и високе амбиције. Без обзира на актуелну табелу, дошао сам са жељом да се борим за титулу и знам да је то амбиција клуба. Део сам екипе и желим да допринесем да остваримо високе циљеве. Једва чекам да заиграм – рекао је на представљању Срђан Вуксановић, некадашњи репрезентативац Србије и вицешампион Европе са крагујевачким Радничким.

Наступи у Шапцу ће бити и одлична припрема Вуксановића за, још неизвесне, али за сада планиране Олимпијске игре где ће носити плаво-жуту капицу казахстанског националног тима.

д. драшковић: фото ВПСЦГ


-У Казахстану је специфично што они наступају у лиги Русије, много се путује, далеке су дестинације што утиче и на тренинге. Квалификовали смо се титулом на Купу Азије за Олимпијске игре и изузетно ми је драго што су Шабц и Ватерполо савез Казахстана постигли споразум да дођем овде и кроз одличан рад будем у форми за Игре које се надам да ће бити одржане током лета – додао је Вуксановић.

Уз Вуксановића, капицу Шапца у натавку сезоне носиће још један прекаљени играч, алтернатива на бековској позицији који има интернационално искуство и осећај наступа на Олимпијским играма, односно на највећим такмичењима. Реч је о Драгану Драшковићу, репрезентативцу Црне Горе. Шампиона Србије је појачао из Палерма где је имао последњи ангажман. Пре наступа на Сицилији, играо је за Јадран. Овај 32-годишњак бранио је боје своје репрезентације на Играма у Лондону, освојио европску бронзу, а фигурира као опција и да наступи у Токију, уколико Црна Гора избори пласман на најзначајније репрезентативно такмичење.

До сада, екипу је напустио само Филип Гардашевић. Бек репрезентације Црне Горе после пола сезоне где је наступао за Шабац, одлучио је да пређе у редове актуелног лидера на табели „Новог Београда“.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa