Инфо

25. март 2021.25. мар 2021.
ВЕЛИКИ ДЕРБИ НА ВИДИКУ
РУКОМЕТ: РК МЕТАЛОПЛАСТИКА

ВЕЛИКИ ДЕРБИ НА ВИДИКУ

Шапчани сачували перфектан скор у домаћем такмичењу, низ победа дужи од плеј оф рунде. Динамо пао у првом делу. Два тима не греше. СЕХА трпи због густог распореда. Пре гостовања Војводине следи изузетно тешко гостовање у Нишу
Почетком децембра Металопластика је поражена у Нишу и потом је уследио низ од десет првенствених победа, половину чине тријумфи у Б групи Супер лиге, а други део у плеј офу. Тренутно све делује више него добро за оне са „плавим срцима“. Екипа побеђује и доминира на домаћој сцени, ломи ривале релативно брзо, демонстрира разноврсност у нападу, форма одбране и голмана, посебно Бомаштара, као првог избора, на врло високом је нивоу и све то даје потенцијал великих домета.

Металопластика – Динамо (П) 34:27 (18:13)
Сала Гимназије. Судије: Ненадић (Младеновац) и Стефановић (Земун). Седмерци: МП 3 (3); Динамо 2 (1). Искључења: МП 10; Динамо 6 минута.
М‘ПЛАСТИКА: Додић 2, Воркапић 2, Јевтић, Писарић 7 (3), Срдановић 4, Мирковић, Миловановић 3, Бомаштар (13 одбрана), Антонијевић 1, Иванић 3, Радисављевић (3 одбране), Митровић 1, Миљковић, Бабић 5, Тодоровић, Дошен.
ДИНАМО: Иванчевић, У. Павловић 2, Буњевчевић 2, Бошковић 2, Коваћевић 1, Станић 3, Остојић 3, Л. Павловић 5, Дистол, Урта, Голубовић 6 (1), Костадиновић, Радовић 2, Вучковић, Радовановић (12 одбрана), Митровић 1.


Панчевци су подмлађен, али квалитетан тим, и стога посебно импонује победа где је у четири минута брзих удара са свих страна терена ривал потпуно избачен из колосека први пут, а потом и други пут при крају полувремена чиме је бесповратно дуел решен. Ма како био немилосрдан ритам утакмица, победе се нижу, иако остаје жал за СЕХА лигом где је Металопластика можда и могла до још неког бода до овог тренутка, међутим превише је утакмица у премало времена да би најбољи састав могао све да их изнесе без последица. Домаћа такмичења су приоритет и на другом нивоу се боре већином играчи који играју у другој екипи. Титула је велики циљ и сан, те је ипак њој подређено друго.

-Распоред је такав, играмо паралелно у два лигашка такмичења. Није само близина мечева проблематична, већ је иза нас неколико исцрпљујућих путовања и увек имам страх, не само од игре и коначног исхода, већ и да играчи заврше меч без повреде. Уз све постоји латентна опасност од Ковида и то је нешто са чиме се све екипе носе, тако и ми. Поносан сам што моји момци за сада одговарају на прави начин свим изазовима, иако увек неко недостаје, тренутно су ван строја два рукометаша у периоду када је свако важан, али и то је спорт, ми амбиције не мењамо и настављамо даље – истиче тренер Металопластике Веселин Вуковић.



У прва два дуела СЕХА лиге, Металопластика је победила у Словачкој, а пре тога била егал читав меч у Битољу, међутим онда је уследио такав низ да су играчи који углавном наступају у трећем рангу (Првој лиги „Центар“) уз мању минутажу у првом тиму морали да понесу терет утакмица са најбољим тимовима Хрватске, Словачке и једним од најбољих у Северној Македонији.

На плеј оф сцени, Војводина не греши, попут Шапчана, а победом у Београду је само појачала разлику између два највећа такмаца и осталих. Ближи се дан великог дербија у Шапцу, међутим још један тежак меч очекује Металопластику пре њега, гостовање на месту где је претрпљен последњи неуспех у Србији, у Нишу. Шапчане чека Шапчанин, на клупи Нишлија је Ђорђе Теодоровић, некадашњи играч и тренер Металопластике. „Жеља“ игра променљиво у плеј офу. Непријатно је изненадио у Крагујевцу, али је потенцијал показао против Партизана. У два дуела није поражен од Металопластике ове сезоне. Свакако је форма на страни екипе из нашег града и жеља да се навике победа не мењају.

СЕХА лига
Како је поменуто већ, у СЕХА углавном прилику добијају млади момци пре свега ослонац другог тима. услед тога су неминовни слабији резултати. Шапчани су поражени од Пелистера 34:27 (Додић 7, Иванић 5; Тодоровић 5, Иванић 5) и Татрана 33:31 (Воркапић 7).


-Навикли смо већ на победе и одговара нам осећај у коме славимо утакмицу за утакмицом. Наши циљеви су највиши, јер имамо тим за њих и зато нема потребе да наглашавамо како је циљ увек победа. Успеси дају адреналин преко потребан када играте пет утакмица у седам дана. Сваки меч је изазов да на паркету покажемо највеће могућности – каже млади бек Ђорђе Писарић.

Војводина ће свакако славити против Рудара на свом паркету и меч у Шапцу дочекати са максималним учинком, Металопластика уколико успе у Чаиру биће на истој позицији, паралелно са сном, расте и протисак, то је усуд за најбоље који желе највише.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa