Инфо

22. април 2021.22. апр 2021.
ОДБРАНА ДРУГОГ МЕСТА
РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА

ОДБРАНА ДРУГОГ МЕСТА

Партизан и Железничар желе да Шапчанима преузму позицију два. Кикс Нишлија у Лесковцу отежао њима тај пут. Дерби у Београду. Победа „плавих“ обезбеђује вицешампионско звање и вероватно СЕХА лигу. Полувреме довољно против Крагујевчана
Све је још неизвесно по питању СЕХА лиге, односно формата такмичења за наредну сезону, превише далеко делује јесен 2021. Према тренутном стању два тима из Србије ће имати право наступа, те тако посматрано, друго место додатно добија на тежини у Супер лиги. Јасно је да је Војводина шампион, али за позицију два следи борба три екипе. Две од те три и то оне које су у бољој позицији, одиграће у суботу међусобни дуел.

Металопластика –Раднички: 27:24 (16:16)
Сала Гимназије. Судије: Ковач (К. Митровица) и Милосављевић (Звечан). Седмерци: МП 4 (3); Раднички 1 (1). Искључења: МП 20; Раднички 10 минута. Црвени картони: Иванић у 47. и Писарић у 58. минуту. (МП).
М’ПЛАСТИКА: Додић 2, Воркапић 5, Јевтић 1, Писарић 4, Срдановић 5, Мирковић, Миловановић, Бомаштар (14 одбрана), Антонијевић, Иванић, Радисављевић, Ђукић 3, Митровић 2, Бабић, Тодоровић 2, Брајовић 3.
РАДНИЧКИ: Гемаљевић (9 одбрана), Вуковић 7, Стошић, Продановић 1, Мутавџић 2, Петровић (5 одбрана, седмерац), Касаловић, Кнежевић, Утвић 1, Стевановић, Л. Ђерић 7, Станојев 1, С. Ђерић.


У дербију деветог кола, Партизан дочекује Шапчане на свом терену.Међу такмацима разлика је један бод у овом тренутку. Победа гостију би Металопластику довела на корак од треће узастопне СЕХА сезоне, јер су распореди два клуба сличне тежине, те би и реми оставио „плавима“ улогу фаворита. Нишлије су гости у Шапцу у претпоследњем колу. Београђани такође дочекују Железничар, обе екипе су гости у Новом Саду. Партизан игра изванредно, у Шапцу је утакмица била неизвесна до последњих секунди, Партизан је водио већи део меча и против Војводине, нашли су пут да победе уз лошију игру у Костолцу претходне недеље. Петрић, Ивановић, Ласица, Трнавац, Димитријевић и други су, уз Металопластику освежење сезоне што се тиче лепоте игре. Није ни „пластика“ блистала против Крагујевца, али је, када беше важно, била на довољном нивоу да победи. Очекивано је да буде добар, брз рукомет, неизвестан дуел, истински дерби где је велики улог.
Против Крагујевчана је Металопластика одиграла нервозно прво полувреме и довољно добро друго да освоји планиране бодове, док грешке остају као лекција за наредни меч.
-Имали смо превише неискоришћених прилика, много искључења што је пореметило план и донело нервозу. То је нешто што не сме да се догоди и морамо исправити до гостовања где се надамо добром резултату – рекао је тренер Веселин Вуковић.
Железничар је изгубио важан бод у Лесковцу и тренутно је са најмање шанси за друго место. Заостаје два бода за Металопластиком, гостује сваком од ривала изнад себе и стога је у нешто подређенијем положају, али не и без шанси.

Д. Б.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa