Инфо

27. мај 2021.27. мај 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

ПОТПИСАН УГОВОР СА КОМПАНИЈОМ “МИНТ” О ПРОДАЈИ ЗЕМЉИШТА

Инвестиција вредна 50 милиона евра у првој фази

“Верујемо да производња овде неће допринети само нашем пословању, него и друштвеном животу у Шапцу. Искрено верујем да ћемо у скорој будућности отворити нова радна места, плаћати порезе на зараде и тиме допринети развоју и Шапца и Србије” рекао је Ијан Тијан, представник “Минт” групе. “Сигуран сам да ће наши суграђани врло брзо добити послове и имати високе плате у овој компанији, а и да ће компанија “Минт” бити задовољна свим оним што се у Шапцу произведе и да ће проширити своје производне капацитете у наредним годинама” рекао је градоначелник Шапца Александар Пајић
Кинеска компанија “Минт” потписала је данас са градом Шапцем уговор о куповини земљишта у Северозападној радној зони. Фирма која се бави производњом делова за аутомобиле планира да до краја ове године изгради постројење у Шапцу. Након шест месеци пробне производње почеће са пунима радом.
Инвестиција је вредна 50 милиона евра, а у првом тренутку биће запослено 160 радника. Фабрика у Шапцу производиће делове за електричне аутомобиле.

-Част ми је што сам потписао уговор са градоначелником Шапца, за једну од најзначајнијих фабрика које ће пословати у “Минт” групацији. Производимо делове за аутомобиле за највеће произвођаче аутомобила широм света. Свесни смо да су електрични аутомобили будућност. Наш посао у Шапцу ће бити производња компоненти за електричне аутомобиле. На овај начин у будућности ћемо штитити своје окружење. Верујемо да производња овде неће допринети само нашем пословању, него и друштвеном животу у Шапцу. Искрено верујем да ћемо у скорој будућности отворити нова радна места, плаћати порезе на зараде и тиме допринети развоју и Шапца и Србије. До краја године ћемо скоро до краја завршити грађевинске радове. Након тога пренећемо машине и опрему на ову локацију, а после полугодишњег тестирања производње почећемо праву производњу, Средином наредне године производићемо компоненте које ћемо слати својим купцима у Чешкој и Немачкој. После две или три године проширићемо инвестицију у Шапцу и почети производњу за велики број произвођача аутомобила у целој Европи, рекао је Ијан Тијан, представник “Минт” групе.

Градоначелник Шапца Александар Пајић рекао је да је ово велики дан за Шабац. Продато је 11 хектара земљишта за нешто више од 90 милиона динара.

-Ово је највећа страна инвестиција која је дошла у Шабац у последњих 20 година. Око 50 милиона евра вреди прва фаза инвестиције. Држава Србија је уложила у довођење електричне мреже до парцеле око 87 милиона динара. Заједно са својом државом крупним корацима грабимо ка запошљавању својих суграђана. Ради се о високој технологији и сигуран сам да је улагање у овакве прозводње будућност Шапца. Ово је компанија светског реномеа која заиста брине о свим компонентама свог пословања. Сигуран сам да ће наши суграђани врло брзо добити послове и имати високе плате у овој компанији, а и да ће компанија “Минт” бити задовољна свим оним што се у Шапцу произведе и да ће проширити своје производне капацитете у наредним годинама. Постојале су шпекулације да ће град нешто поклањати. Заједно са својом државом показујемо да радимо добре ствари за грађане Шапца, рекао је Пајић.

Градоначелник је навео да је 16. марта команија “Минт” предала писмо о намерама Граду Шапцу, када су интезивирани преговори. Истакао је да је све што је урађено у претходном периоду пресудило да “Минт” не оде у неки други град.

-Држава гради ауто - пут до Руме, који ће повазати Шабац са свим деловима Србије. Изградњом путне инфраструктуре повећала је атрактивност Северозападне радне зоне. Наравно, ту је и све што је Град урадио. ми смо већ дали дозволу за припремне радове на локацији, да бисмо убрзали почетак рада фабрике, рекао је Пајић и додао да ће долазак “Минта” у Шабац бити подстицај и за долазак других страних инвеститора и да велики број команија већ купује земљиште у Северозападној радној зони.
М.М.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa