Инфо

27. мај 2021.27. мај 2021.
sabac.rs

sabac.rs

РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ИСТОРИЈЕ ЗА СРЕДЊОШКОЛЦЕ

Викенд у знаку младих историчара

Град Шабац и Шабачка гимназија били су домаћини Републичког такмичења из историје за средњошколце. На такмичењу је учествовало 107 ученика гимназија и средњих стручних школа из целе Србије. Такмичење је организовало Друштво историчара Србије ,,Стојан Новаковић”. Свечаном отварању такмичења присуствовали су директор ЈП ,,Пошта Србије” Зоран Ђорђевић и градоначелник Шапца др Александар Пајић. Градоначелник Шапца истакао је да је поносан што је викенд у граду Шапцу обележен у знаку најбољих младих историчара из Србије.

-Град Шабац издваја значајна средства за функционисање основног и средњошколског образовања. Између осталог, издвајамо новац и за подршку нашим ученицима и професорима, кроз стипендије, али и подршку учешћа на разним такмичењима. Драго ми је да ученици шабачких школа постижу запажене резултате на највишем нивоу такмичења. Надамо се да ће и овог пута показати квалитет, али да ће се и ученици из других делова Србије овде лепо провести, стећи нова искуства и пријатељства. Трудићемо се да наградимо најбоље, и зато смо данас заједно са директором ЈП ,,Пошта Србије” господином Зораном Ђорђевићем увеличали овај скуп и омогућили да најбољи ученици буду додатно награђени. Захваљујем се свима, и Основној школи ,,Лаза К. Лазаревић” и Шабачкој гимназији на дивном домаћинству и доброј организацији. Желим да ово такмичење буде само један од степеника у сазревању и напретку наших ђака- рекао је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

Директор ЈП ,,Пошта Србије” Зоран Ђорђевић истакао је да ће победници републичких такмичења у основним и у средњим школама добити посебну награду од Поште Србије.

-Поштујући све оно што ради Влада РС и наш председник Александар Вучић, првенствено мислим да највише акцента у овом моменту даје на образовање и да је то важан сегмент у одрастању сваког младог човека. Пошта Србије препознала је себе у сегменту да награди младе, да млади који се данас овде такмиче, а освоје прва три места добију посебну награду од Поште Србије. Сада сам се договорио и са градоначелником Пајићем и директорком Маријаном да то и у будуће буде део традиције. Видећемо да у свим сегментима Пошта Србије учествује и награђује младе- истакао је Зоран Ђорђевић.
Директорка Шабачке гимназије Маријана Исаковић рекла је да је велика част што се Републичко такмичење из историје за средњошколце одржава у Шабачкој гимназији.

-Шабачка гимназија је школа са дугом традицијом из које су потекли бројни учени људи. Велика част је што смо домаћини овог такмичења. Свим ученицима бих пожелела срећу- казала је Маријана Исаковић.
sabac.rs

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa