Инфо

27. мај 2021.27. мај 2021.
Ремонт фабрике од 21. јуна
Почели радови на постављању скрубера

Ремонт фабрике од 21. јуна

У оквиру даљег унапређења технолошког процеса и постављања два додатна скрубера-филтера, подизања висине фабричког димњака и смањења видљивости перјанице завршног емитера, Elixir Зорка је почео активности на изради парцијалних сегмената предиспирача и њиховој уградњи. Прва два сегмента предиспирача, као и челична конструкција, су већ постављени. Следећа активност је постављање трећег и последњег сегмента предиспирача који је тренутно у фази израде.

Повезивање предиспирача на постојећи систем за пречишћавање ће се обавити у ремонту погона од 21. јуна до 14. јула ове године. Током тог периода биће заустављена производња. Раније најављени термин почетка ремонта 12. јун, одлаже се до 21. јуна, због кашњења у испоруци челичне конструкције која се допрема из увоза. Транспорт је отежан због свих процедура проузрокованих ситуацијом са Ковид-ом и важећим епидемиолошким мерама.



У току ремонта биће завршена уградња предиспирача емитера, а сукцесивно ће бити извршени радови на уградњи додатне опреме и уређаја на завршном емитеру. У оквиру овог посла биће изведено и подизање висине фабричког емитера, у циљу смањења интензитета перјанице. Након завршетка ремонта, 14. јула, а до краја августа, биће завршена и трећа фаза – уградња испирача гранулатора, што додатно смањује емисију гасова.

На овај начин ћемо постићи највиши степен прања отпадних гасова и додатно смањити укупне нечистоће у пречишћеним гасовима. Осим тога, подизање висине фабричког димњака, ће омогућити бољу дисперзију влажних гасова на излазу и додатно смањење утицаја на окружење. Укупна вредност ових инвестиција је око 3 милиона евра.
Elixir Зорка

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa