Инфо

27. мај 2021.27. мај 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

ПРВА СЕДНИЦА ПРИВРЕДНОГ САВЕТА ГРАДА ШАПЦА

Симбиоза развоја привреде и града

Привреду града интересују сви инфраструктурни и развојни пројекти. Важно нам је улагање у школство и младе људе, зато што ми без адекватних школованих кадрова не можемо да функционишемо. Улице, водовод, канализација, струја, су неопходни за наше пословање. Развој града и развој привреде је симбиоза. Нити може привреда да се развија без паралелног развоја града, нити град може да се развија без развоја привреде. Привреда финансира развој града, рекла је Миленца Срећковић по завршетку седнице
Договор око Плана развоја града Шапца од 2021. до 2030. био је најважнија тема прве седнице Привредног савета Града Шапца, којим је председавала новоизабрана председница Миленца Срећковић. Закључак је развоја привреде нема без развоја града и обрнуто.

-Привреду града интересују сви инфраструктурни и развојни пројекти. Важно нам је улагање у школство и младе људе, зато што ми без адекватних школованих кадрова не можемо да функционишемо. Улице, водовод, канализација, струја, су неопходни за наше пословање. Развој града и развој привреде је симбиоза. Нити може привреда да се развија без паралелног развоја града, нити град може да се развија без развоја привреде. Привреда финансира развој града, рекла је Миленца Срећковић по завршетку седнице.

Као стратешки циљ привреде навела је израду развојних планова који ће омогућити експанзију, изградњу у граду, прилив младих људи, радне снаге.

-То подразумева добро образовање, још од предшколске установе. Добро основно и средњошколско образовање омогућавају останак младих људи у Шапцу, али и повећање плата, могућност да се оде негде викендом, културна дешавања у граду. Шабац све то има, само мора на томе да ради да се даље развија. Све заједно ће бити наша стратегија, навела је Миленца Срећковић.

Такође је истакла значај јачања села и проширивање привреде и ван града. Сматра да се и привреда мора приближити запосленим, како људи не би сваког дана прелазили километре до својих радних места.

Седници су присуствовали неки од најважнијих привредника у граду, представници релевантних јавних предузећа, Националне службе за запошљавање, као и градоначелник Шапца Александар Пајић са сарадницима.

-Договорили смо се око стратешког документа - Плана развоја Града до 2030. године и како ћемо комисијски и преко радних група да помогнемо Одељењу за локални економски развој да ради на том документу. План развоја је већ требао да буде усвојен у претходном периоду, али из различитих разлога то се није десило. Реномирани привредници и власници компанија даће своје визије развоја града, али и своја искуства. Када су могли да развију своје компаније, сигурно ће и њихов допринос развоју града бити немерљив. Зато нам је жеља да сви који су учествовали до сада у развоју града, да то наставе и даље да раде, рекао је Александар Пајић.
М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa