Инфо

27. мај 2021.27. мај 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

ПОМОЋНИК МИНИСТРА У ГРУШИЋУ

Обећана помоћ произвођачима

Цена јагоде на отвореном прво је била 170 динара за килограм, сада је после ових киша и 130. Буџетом града предвидели смо значајна средства за помоћ пољопривреди и сматрамо је једном од базичних фактора укупног развоја
Помоћник министра пољопривреде, шумарства и водопривреде Александар Богићевић и градоначелник Шапца др Александар Пајић са сарадницима, прошлог уторка су обишли пољопривредно газдинство Бранислава Лазаревића у Грушићу. Овом приликом гости су разгледали посед домаћина од 1,2 хектара на којем гаји јагоде.

- Посета овом газдинству је у оквиру нашег редовног обиласка и упознавања са сезонским пословима који се спроводе ових дана у пољопривреди. Ово је класичан воћарски крај. Берба јагода је у току. Радује ме што се ради о имању младог пољопривредника ( 33 године ) и жељи овдашњих људи да удруживањем стекну већу стабилност у овој захтевној производњи. Поред три постојеће, размишљају и о новој хладњачи, коју би изградили уз помоћ Министарства и града Шпца. Домаћин има троје деце. Уочили смо и настојаћемо да решимо проблем око довођења воде за заливање.

Фото: Глас Подриња


За наш “Кап пројекат” већ је у шабачком крају пријављено 35 заинтересованих, што говори о великој заинтересованости произвођача, а у плану је и решавање другог њиховог великог проблема, а то је комунална инфраструктура. И за то припремамо Правилник о атарским путевима, за који имају право да аплицирају локалне самоуправе. Надам се да ће мо уз помоћ града и ове проблеме ускоро решити, истакао је помоћник министра пољопривреде, шумарства и водопривреде Александар Богићевић.
У сличном тону говорио је и градоначелник Шапца др Александар Пајић.

- Овде готово да нема домаћинства које не гаји јагоду. Драго ми је што видим доста младих људи. Цена јагоде на отвореном прво је била 170 динара за килограм, сада је после ових киша и 130. Буџетом града предвидели смо значајна средства за помоћ пољопривреди и сматрамо је једном од базичних фактора укупног развоја. Помоћићемо колике су наше могућности, закључио је Пајић.

Фото: Глас Подриња


Домаћин, Бранислав Лазаревић је рекао да на две њиве има скоро два хектара тагода.

- Ова година је била доста тешка за производњу јагода. Само бераче плаћамо 3.000 до 3.500 динара. Временске прилике нису биле повољне. После киша цена јагода на убраних на отвореном пала је са 170 на 130 динара по килограму, нагласио је Лазаревић уз захвалност на посети помоћника министра пољопривреде, шумарства и водопривреде, градоначелника Шапца, са сарадницима, а у бројној делегацији био је и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa