Инфо

1. јул 2021.1. јул 2021.
Корона утихнула, али и даље неопходан опрез
Седмично саопштење начелника МУО

Корона утихнула, али и даље неопходан опрез

Од петка 25. јуна до понедељка 28. јуна контролисано је 692 објектa, а у надзору је учествовало 55 инспектора. Током надзора противепидемијских мера инспектори нису утврдили неправилности. Према подацима добијеним од Завода за јавно здравље Шабац, за подручје Мачванског управног округа у периоду од 21. до 27. јуна 2021. године, од 458 предатих узорака, позитивних је 14, са 5 контаката
У складу са Одлуком Кризног штаба, Влада Републике Србије донела је дана 16. јуна 2021. године Измене и допуне Уредбе о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести Ковид 19, Одлуку о престанку Одлуке о одређивању посебних мера заштите становништва од заразне болести на територији града Београда, Наредбу о забрани окупљања у Републици Србији на јавним местима у затвореном и отвореном простору и нову Наредбу министра здравља о радном времену и просторним ограничењима за време неповољне епидемиолошке ситуације током трајања заразне болести Ковид 19, као и њену измену од 17. јуна 2021. године,по којима се и надаље поступа.
Могу радити без ограничења радног времена: апотеке (укључујући ветеринарске и пољопривредне апотеке); бензинске пумпе у обављању делатности продаје горива; трговински, угоститељски и други објекати који врше доставу хране; ординације и лабораторије у којима се пружају медицинске и стоматолошке услуге и ветеринарске ординације и лабораторије и сл. и све радње-објекти у области трговине на мало- трговинске и друге радње, продавнице.
Координисани инспекцијски надзор треба усмерити ка објектима и делатностима које су и у овој актуелној ситуацији препознате као епидемиолошки ризици, и то: угоститељски објекти; окупљања на спортским, културним догађајима, прославама, свадбама, приватним, професионалним, стручним, пословним и едукативним скуповима и сл. и тржни центри и трговински ланци.
С обзиром на врсту окупљања и очекиване ризике по безбедност инспектора односно комуналних милиционара, потребна је континуирана подршка и сарадња са припадницима МУП-а.
И даље се апелује на све наше грађане да се придржавају прописаних мера, а инспекцијске контроле су настављене на подручју Републике Србије и Мачванског управног округа.
Начелник Мачванског управног округа Владан Красавац је у свакодневнoј комуникацији са руководством градова и општина са подручја Управног округа,а у контроле су, на основу дописа Радне групе за сузбијање ширења вируса Ковид 19, од 17. јуна 2021. године, укључени расположиви људски и материјални ресурси.

Апелује се на све грађане да и надаље поштују наложене епидемијске мере и да се вакцинишу, јер је држава Србија обезбедила довољан број вакцина и могућност избора вакцине


Извештаји о броју контролисаних субјеката, неправилностима које се током контрола уоче, броју инспектора који је учествовао у надзору и изреченим мерама се свакодневно достављају Мачванском управном округу. Инспектори су током надзора одговорно поступали.
Сваки инспектор у свом инспекцијском надзору дужан је да се надзираном субјекту легитимише, чак и пре него што надзирани субјект затражи /осим у случајевима прикривене куповине /.
Од петка 25. јуна до понедељка 28. јуна контролисано је 692 објектa, а у надзору је учествовало 55 инспектора. Током надзора противепидемијских мера инспектори нису утврдили неправилности.
Према подацима добијеним од Завода за јавно здравље Шабац, за подручје Мачванског управног округа у периоду од 21. до 27. јуна 2021. године, од 458 предатих узорака, позитивних је 14, са 5 контаката.
Од почетка вакцинације до 27. јуна 2021. године 104. 170 лица је примило једну дозу вакцине, а ревакцинисано је 96. 167 лица.
Од 19. марта почео је са радом ЦЕНТАР ЗА КОВИД 19 МЕРЕ.Центар се налази на интернет адреси inspektor.gov.rs Сви заинтересовани могу поставити и питање за сваку недоумицу, а сва питања и одговори биће објављени.
У борби против епидемије поред поштовања епидемијских мера, пресудну улогу игра процес вакцинације грађана, који се спроводи у појачаном интензитету. У свим локалним самоуправама Мачванског управног округа организују се вакцинални пунктови на којима се грађани вакцинишу без претходног пријављивања и у месту становања. Одзив грађана је све већи, што охрабрује,тако да је број вакцинисаних лица у непрекидном порасту.
Вакцинацију као најефикаснију меру у борби са вирусом Ковид 19 промовишу и медији у својим емисијама и свакодневним саопштењима.
Апелује се на све грађане да и надаље поштују наложене епидемијске мере и да се вакцинишу, јер је држава Србија обезбедила довољан број вакцина и могућност избора вакцине. Једино масовном вакцинацијом можемо заштитити наше становништво од вируса Ковид19. У прилог овој тврдњи су и подаци који се свакодневно презентују посредством медија о смањењу броја нових случајева,броја хоспитализованих и преминулих лица.
Кабинет начелника Владана Красавца

Најновији број

2. децембар 2021.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa