Инфо

12. август 2021.12. авг 2021.
велики изазови предстоје: вк шабац

велики изазови предстоје: вк шабац

ВАТЕРПОЛО: ВК „ШАБАЦ“ – СЕНИОРИ

Младе снаге за четири такмичења

Домаће такмичење једно од најјачих у Европи. Подмлађивање тима почели пре других. Нереалне највише амбиције, али могу многе да изенаде. Тим за будућност. Борба у четири такмичења
Шампион из 2019. године Ватерполо клуб „Шабац“ ће бити део никада јаче домаће Супер лиге, Купа Србије, борити се у дуго већ изузетној Регионалној лиги и спреман је за изазове Европе и другог по снази такмичења ЛЕН Еуро лиге. Као и до сада, Шапчани, иако буџетом и искуством не могу да се мере са највећим фаворитима, не планирају да буду само део великих утакмица, већ и они који ће се на крају радовати што је чешће могуће, инспирисани спортским жељама и растерећени резултатског притиска.

-Ове сезоне није реално да имамо највише амбиције, али Градски базен и надамо се пуне трибине имају магију. Не можемо да се носимо са буџетима Новог Београда, Радничког, Звезде, Партизана, превелика је разлика, те смо одлучили да подмладимо тим и изградимо базу за нови брзи поход ка врху, јер процес подмлађивања неизбежно очекује и поменуте екипе, ми смо започели то раније. Наравно, ово су чињенице, али у актуелном саставу имамо узванредне ватерполисте и као што смо претходне сезоне успели што нико није, да победимо и Нови Београд и Раднички у гостима, планирамо и ове године да многе изненадимо. Амбиције нису шампионске, али јесу да останемо у врху - нагласио је тренер Анто Васовић.

анто васовић


Састав у односу на претходну сезону је значајно измењен, али ће и у наредним изазовима капицу са грбом Шапца носити: Никола Марковић, Огњен Стојановић, Михаило Репановић, Радослав Филиповић, Саво Ћетковић, Матија Тонковић, неколицина младих играча стасалих у клубу уз новајлије: Кристијана Шулца (појачање из Ц. Звезде), Марка Тубића (Војводина), Огњена Васовића (Раднички), Матију Жежеља (Нови Београд), руског репрезентативца Ивана Коптсева (Динамо Москва), мађара Симона Вогела (Егер), Зељковића и Мараша (Спартак Прозивка), односно Станића и Јовановића (Валис).

-Врхунски услови, квалитетни тренинзи, сјајни саиграчи, све то чини да осећма велику жељу и да имам елан за рад. Многи су нас отписали, но ја очекујем експлозију овог младог тима и да многе изненадимо игром и резултатима – истиче Кристијан Шулц.

Елан предводника носи капитен Никола Марковић, уверен у добре резултате свог клуба.

-Имамо значајан број нових играча, али то су момци које познајемо иако нисмо играли у истом клубу, вредни, добри играчи и људи и сигурно ће се брзо уклопити. Пред нама је изузетно јака лига и ја се искрено радујем дуелима против квалитетних ривала. Њима улога фаворита, али ми играмо да их победимо – каже Марковић.

Стручни штаб у саставу: Васовић, Николић, Личанин, Ђокић је непромењен. Распоред мечева и сви детаљи по питању распореда такмичења биће познати током августа.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa