Инфо

9. септембар 2021.9. сеп 2021.
фото: с. с. (поново у “игри”)

фото: с. с. (поново у “игри”)

ФУДБАЛ: ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ

Успон на Јавор

Провера против великог ривала. Тест за могућности младог тима. Јавор има амбицију повратка у Супер лигу. Инђија на врху три бода далеко
После лошег наступа у Клупцима, Мачва се вратила на најбољи начин доминирајући у сваком погледу против тима славног имена, али испоставило се просечних могућности, београдског Рада. Великих 4:0 Шапчане је вратило у борбу за врх. Следи нови, тежак и велики изазов за „црвено-црне“, а то је меч у Ивањици против дојучерашњег суперлигаша и још увек фаворита за брз повратак међу суперлигаше.
Ивањица је мала варош, али је последње две деценије Фудбалски клуб „Јавор“ постао синоним за њу, али и пример добро организованог клуба, једног од ретких код којег елиминација из једног ранга не значи велику кризу. У неколико наврата су спевали да се по испадању из Супер лиге експресно врате већ наредне сезоне, што им је циљ и ове. Важе за стабилне суперлигаше, те и када сиђу степеник ниже, скорији резултати намећу поштовање.

Мачва – Рад 4:0 (2:0)
Стадион Мачве. Гледалаца: 1.000. Главни судија: Давид Матић (НС); помоћници: Ловре (НС) и Богићевић (Београд). СТРЕЛЦИ: Мићановић у 28. и 32, Пешић у 66. и Тојчић у 82. минут. ЖУТИ КАРТОНИ: Тојчић и Пешић (Мачва); Лалатовић, Ђорђевић, Ђорић, Шарац (Рад).
МАЧВА: Самуровић, Тојчић, Пешић, Јевтић, Поповић (Јовановић), Адамовић (Ристановић), Белић, Стевановић, Мијаиловић (Радовановић), Арамбашић (Тримановић), Мићановић (Марјановић).
РАД: Ђурковић, Ђорић, Милосављевић (Стојановић), Гојковић (Стојковић), Ђорђевић, Лалатовић, Јездовић (Миличковић), Мандић (Грубишић), Радивојевић, Новић (Бојић), Шарац.


Многи су их видели као фаворите, али почетак није за понос и морају да побеђују како би остали у трци. Јесте тек пет рунди прошло, али није код нас заосатак тако лако надокнадив. Последња два меча су претрпели два пораза, Жарково и Инђија су потврдили да су у бољој форми и такмаци за елиту, те су Ивањичани пред императивом, иако је и распоред био нешто тежи.

У екипи је неколико искусних играча: Балабановић, Одита, Елиомар, Звеканов, Петровић, Танко, у овом тренутку и најопаснији играч Јавора, а треба нагласити да су два играча интернационалног искуства Грабеж и Салиховић стигли у клуб када је првенство стартовало, те је реално да ће они подићи квалитет тима када се уклопе. Надамо се да ће то почети од седмог кола.

Низ тешких мечева
Шапчани настављају низ тешких мечева где ће се показати истинске могућнсоти. После Ивањице у Шапцу гостује Инђија, што би уз повољан исход испод Јавора био истински спектакл, потом следи пут у Жарково, водећим екипама. Круг ће затврорити једним компијским дербијем, против Радничког из Сремске Митровице у Шапцу.


Мачва дерби дочекује у добрм расположењу. Императив повратка не постоји што растерећује млади тим, али је екипа три бода од првог места, а обећање је да ће сваку прилику искористити и вероватно да бар неко од њих машта о победничком пехару. Тренер Савић је неко ко не мења много и зато вроватно неће бити изненађења у саставу.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa