Инфо

16. септембар 2021.16. сеп 2021.
Нова ограда
Донација у Лазиној школи у Варни

Нова ограда

У ОШ ,,Лаза К. Лазаревић’’ током лета је урађена потпуна замена подова у матичној школи у Шапцу, као и у издвојеној јединици школе у Варни. Поред значајних средстава добијених од Општине за промену подова, у Лазину школу је стигла и једна великодушна донација у вредности од милион динара. Наиме, бивши ученик ове школе, а сада и актуелни репрезентативац А фудбалске репрезентације и фудбалер италијанског Торина, Саша Лукић, са великим задовољством је учествовао у подизању нове ограде у школи у Варни, крај терена на којем је као дете направио своје прве фудбалске кораке. У овој школи је провео осмогодишње школовање, одакле је наставио свој фудбалски пут који и даље гради.



Бивши фудбалер Телеоптика, Партизана и Левантеа је сјајним гестом пре свега помогао да издвојена јединица ОШ „Лаза К. Лазаревић“ почне да добија обрисе модерне образовне установе у једном малом месту крај Шапца. Школа у Варни је осмогодишња школа са сто осамдесет ученика од првог до осмог разреда који су са једнаким одушевљењем, као и наш Саша, дочекали вест о постављању нове ограде у дужини од 200 метара. Њихов боравак ће сада бити још пријатнији и безбеднији у школском дворишту у којем велики број ученика борави и после наставе на спортским игралиштима.



Саша Лукић није заборавио место у којем је рођен и где је одрастао. То је пут правих вредности којем сви данас треба да тежимо, враћајући на огњишта, бар на тренутак, сву своју децу расуту широм света. Хвала, Саша! На крају, поменимо и један куриозитет. Тренутно у професионалним фудбалским лигама ОШ ,,Лаза К. Лазаревић’’ из Шапца има још својих бивших ученика. Поред Саше Лукића, Вељко Бирманчевић сада брани боје Малмеа док је Страхиња Павловић тренутно ангажован у Монаку.
ОШ ,,Лаза К. Лазаревић” Шабац

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa